X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 509

40 de elevi, premiați pentru rezultate la olimpiadă

22 apr. 11:42   Societate
1912 0

În cadrul Olimpiadei Republicane la Limba și literatura rusă au fost premiați 40 de elevi, notează Noi.md.

Competiția s-a desfășurat în perioada 19-21 aprilie, la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău și a întrunit 135 de elevi din diferite localități.

Olimpiada Republicană la Limba și literatura rusă (limba de instruire), este organizată anual de către Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare din cadrul Ministerului Educației şi Cercetării și se înscrie în lista celor 21 de olimpiade și concursuri republicane ce se desfășoară în perioada 16 februarie – 27 mai 2024.

Premianții ediției din acest an sînt elevi ai unor instituții de învățămînt din raioanele/municipiile: Anenii Noi, Bălți, Briceni, Chișinău, Dondușeni, Drochia, Edineț, Hîncești, Taraclia, Ungheni, UTA Găgăuzia.

Lista premianților poate fi accesată aici.

Menționăm că elevilor claselor a IX-a și a XII-a, deținători ai diplomelor de gradul I, II și III în cadrul olimpiadelor republicane la disciplinele școlare desfășurate pe parcursul anului absolvirii, li se poate acorda nota „10” (zece), din oficiu, la probele de examen la aceeași disciplină în cadrul examenelor naționale de absolvire în învățămîntul general din acest an.

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare adresează felicitări premianților, profesorilor și părinților, dorindu-le succese în continuare.

2
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?