Eurovision stiri: 515
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384
Preşedintele stiri: 4005

LOVITURĂ PENTRU MOLDOVA! Serghei Tarnovschi, DESCALIFICAT de la JO

19 aug. 2016,, 00:00   Sport
7870 0

Foto: publika.md

Serghei Tarnovschi, canoistul medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost descalificat după ce a picat testul antidoping, scrie AP.


Prin urmare, medalia de bronz ar urma să revină rusului Ilia Ștokalov.

Amintim că moldoveanul naturalizat a cucerit medalia de bronz la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro în proba de canoe simplu pe distanţa de 1000 de metri.

Moldoveanul naturalizat a înregistrat rezultatul de 4 minute şi 852 de miimi de secundă. Serghei Tarnovschi a cîştigat la fotofiniş în faţa rusului Ilia Ştokalov, care a ocupat locul 4.

Campion olimpic a devenit germanul Sebastian Brendel, iar pe poziţia secundă s-a clasat brazilianul Isaquias Queiroz.

Reprezentantul țării noastre a condus cursa pe primii 250 de metri, spre jumătatea distanței s-a desprins de pluton împreună cu alți 3 concurenți, de care ulterior a fost depășit, dar a accelerat pe ultima sută de metri și cu un remarcabil efort volitiv, dar și cu ultima a intrat pe lista laureaților.

Serghei Tarnovschi este un canotor moldovean de origine ucraineană, format la şcoala specializată din Lvov. Are 19 ani şi este cel mai tînăr sportiv al lotului olimpic moldovenesc. Fratele său mai mare, Oleg, este și el un canoist de performanță. Ambii au fost naturalizați de Republica Moldova în anul 2013. El a fost medaliat cu bronz la proba de 1000 de metri din cadrul Campionatului Mondial de caiac-canoe din 2015 de la Milano.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?