X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Pascaru: Doar forțele de stînga vor putea ancheta „furtul secolului”

7 noi. 2016,, 16:15   Politică
8941 14
Паскару: Только левые силы способны расследовать «кражу века»
Foto: facebook.com

Alegerea lui Igor Dodon în funcția de președinte va însemna că poporul dorește să-i tragă la răspundere pe toți cei implicați în „furtul secolului”.


Anume președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Igor Dodon, este capabil să accelereze procesul de investigare a scoaterii miliardului de dolari din sistemul bancar, principalul figurant în acest dosar fiind Maia Sandu, un alt candidat la postul de președinte. Părerea aparține președintelui Mișcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, și a fost expusă într-un interviu pentru postul de televiziune „REN Moldova”, notează NOI.md.

„Dacă la putere vor veni forțele de stînga în frunte cu Dodon, toți cei implicați în furtul secolului vor fi trași la răspundere. Sînt convins că doar forțele de stînga sînt capabile să urnească acest caz din loc. În primul rînd, Procuratura Generală va intenta dosare penale în privința Maiei Sandu și Iurie Leancă, care au avut un rol cheie în scoaterea miliardului de dolari din țară. Este o crimă foarte serioasă și ei înțeleg acest lucru, de aceea doresc să acceadă la putere și să-și asigure securitatea. În acest caz nu-i vor ajuta niniciun fel de protectori occidentali care acum le gestionează acțiunile”, a declarat Pascaru.

Președintele Mișcării „Voievod” și-a exprimat convingerea că pentru turul doi forțele patriotice din Moldova se vor consolida și vor vota candidatul PSRM. Mișcările de stînga, care sînt capabile să prevină în Moldova catastrofa legată de lichidarea statalității, sînt susținute de un număr foarte mare de alegători. Nu înțeleg, de ce Renato Usatîi nu a susținut candidatura lui Dodon încă înainte de primul tur, or, în acest caz alegerile puteau fi cîștigate deja în turul întîi. La fel de stranie pentru mine este și poziția lui Vladimir Voronin, care a făcut apel la boicotarea alegerilor, avînd în vedere că acest lucru le convine doar mișcărilor unioniste”, consideră Nicolae Pascaru.

Anteior Mișcarea de Tineret „Voievod”, Centrul pentru Cooperarea Tinerilor, Organizația „Scutul Moldovenesc” și Fundația de binefacere „Radosti” au declarat oficial că susțin în alegeri candidatul opoziției de stînga Igor Dodon. Reprezentanții ONG-urilor consideră că Igor Dodon este unicul candidat capabil să îmbunătățească situația economică din țară și bunăstarea cetățenilor.

Amintim că primul tur al alegerilor președintelui Republicii Moldova a avut loc pe 30 octombrie. Cele mai multe voturi au fost acumulate de președintele PSRM, Igor Dodon, și liderul PAS, Maia Sandu, care se vor confrunta în turul doi pe 13 noiembrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?