Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Pascaru: Poporul Moldovei aşteaptă un preşedinte demn – Dodon (VIDEO)

2 noi. 2016,, 10:00   Politică
15854 21
Паскару: Народ Молдовы ожидает достойного президента - Додона (ВИДЕО)
Foto: noi.md

Primul tur al alegerilor prezidenţiale, care a avut loc în Moldova, a demonstrat cît de mult a obosit poporul de promisiunile deşarte ale actualei puteri şi ale celor care se consideră „opoziţie de dreapta”.


Electoratul a susţinut activ candidatura preşedintelui Partidului Socialiştilor (PSRM), Igor Dodon, a cărui victorie putea fi asigurată încă după bilanţul primului tur în caz de susţinere din partea colegilor de pe eşichierul politic. Aceasta e opinia preşedintelui Mişcării de Tineret „Voievod”, Nicolae Pascaru, intervievat de NOI.md.

Nicolae Pascaru a menţionat că mulţi s-au aşteptat că preşedintele Moldovei nu va fi ales după rezultatele primului tur. „Analiştii au prognozat un astfel de final. Cu regret, Igor Dodon nu a reuşit să cîştige din primul tur. Dar rezultatul lui, după părerea mea, este foarte bun. Nu trebuie să uităm că el a fost votat de peste 600 de mii de persoane. Aceasta s-a produs în condiţiile în care împotriva lui şi a Partidului Socialiştilor s-au unit toţi cei care au fost şi se află la putere, care au furat miliardul, care nu vor să ajungă la închisoare pentru crimele lor. Aceştia sînt şi Sandu, şi Leancă, şi toţi cei care stau în spatele lor”, a declarat preşedintele Mişcării de Tineret “Voievod”.

Susţinerea lui Dodon de către majoritatea populaţiei, în opinia lui Pascaru, va duce la faptul că ţara va avea un preşedinte demn. „Dodon cu adepţii săi se afla de cealaltă parte a baricadei de la mincinoşi şi hoţi. Cred că a venit timpul să învingă şi să dea cetăţenilor speranţa într-un viitor luminos. Este de neconceput ca cei care au condus ţara din anul 2009, au distrus sistemul bancar, au transmis aeroportul în concesiune, au adus numai haos şi sărăcie să obţină postul de preşedinte. Jucătorii geopolitici sînt interesaţi ca Maia Sandu să ocupe fotoliul de preşedinte, dar ei nu vor reuşi să realizeze aceasta, nu vor putea să se împotrivească voinţei poporului, care aşteaptă un preşedinte demn – pe Igor Dodon”, a specificat Nicolae Pascaru.

Anterior, Mişcarea de Tineret „Voievod”, Centrul pentru Cooperarea Tinerilor, organizaţia „Scutul moldovenesc” şi Fundaţia de Binefacere “Radosti” au susţinut oficial candidatura lui Igor Dodon la alegerile prezidenţiale. Organizaţiile nonguvernamentale au opinat că Igor Dodon este unicul candidat capabil să amelioreze situaţia economică în ţară şi bunăstarea cetăţenilor.

Precizăm că primul tur al alegerilor prezidenţiale a avut loc duminică, 30 octombrie. Ele au fost validate, deoarece prezenţa la urne a fost de peste 49%. Niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să acumuleze numărul necesar de 50% plus un vot al alegătorilor. Candidatul din Partidul Socialiştilor a obţinut suportul din partea a 48,2% dintre alegători, liderul Partidului “Acţiune şi Solidaritate”, Maia Sandu, – 38,4%.

Turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în care au acces Dodon şi Sandu, se va desfășura la 13 noiembrie.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?