X 
Transnistria stiri: 1435
Preşedintele stiri: 4033

Dezbaterea dintre Sandu și Dodon a fost una echilibrată – opinie

4 noi. 2016,, 11:48   Politică
9367 11

Foto: diez.md

Confruntarea de ieri dintre Igor Dodon și Maia Sandu a fost în general una echilibrată, avînd însă două părți diametral opuse, consideră bloggerul Alex Cozer, citat de NOI.md.


În opinia lui, deși în prima parte a dezbaterii Maia Sandu a început viguros, finalul i-a aparținut lui Igor Dodon. Acesta a remarcat totuși că într-o țară precum Republica Moldova, efectul unor dezbateri electorale este mult mai mic decît într-un stat cu un nivel avansat de democrație, unde electoratul nu este atît de divizat pe criterii geopolitice.

„Dezbaterea a fost una modestă, în care ambii candidați au ales să se acuze reciproc, fără a prezenta viziuni și proiecte clare ale unui viitor președinte. Cel mai des folosite cuvinte au fost «Plahotniuc» și «minciună», ambii acuzîndu-se de relații cu oligarhul și că ar minți. Formatul cred că a fost unul deficitar. Or, o dezbatere de o asemenea importanță nu poate să dureze atît de puțin. La un moment dat, Maia Sandu își epuizase timpul, iar moderatoarea a fost nevoită să le mai acorde ambilor candidați cîte 3 minute. Moderatoarea a intervenit mult prea puțin în dezbatere. Nu am avut un învingător clar, dar faptul că Dodon a avut finalul, a fost mai calm și a gafat mai puțin, i-ar conferi un ușor avantaj după dezbatere”, a comentat Alex Cozer.

Potrivit lui, printre erorile comise de liderul PAS în timpul dezbaterilor se numără irosirea rapidă a timpului pus la dispoziție, dar și „atitudinea total nepotrivită față de Dodon, căruia i-a replicat că nu o interesează ce spune”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?