Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Cum au decurs primele dezbateri dintre Dodon și Sandu

4 noi. 2016,, 10:19   Politică
13175 19

Cum au decurs primele dezbateri dintre Dodon și Sandu
Foto : deschide.md

Ping-pong de acuzații între cei doi contracandidați la președinție, în cadrul primei runde de dezbateri televizate.


Astfel a decurs confruntarea de ieri dintre Igor Dodon și Maia Sandu, notează NOI.md.

Cei doi politicieni s-au învinuit reciproc de legături dubioase cu regimul de la guvernare, în special cu democratul Vlad Plahotniuc. Igor Dodon i-a reproșat Maiei Sandu că a fost complice la toate deciziile ilegale adoptate de guvernele anterioare și că ar fi promovată în prezent de oligarhi.

„Ați votat împreună cu Filat pentru ca finul lui Plahotniuc – Andrian Candu – să ajungă președinte de Parlament. Vă susține Plahotniuc. Filat a spus ca a votat galben”, a spus Dodon.

Zborurile private efectuate de cei doi candidați a fost un alt subiect care a încins spiritele. Igor Dodon a ținut să explice situația legată de zborurile sale la bordul unei aeronave a companiei „Nobil Air”, controlată de Vlad Plahotniuc. „A fost doar un singur zbor, unde am mers, împreună cu soția, cu un avion charter de la Odessa, la invitația unor prieteni. Nu a fost Plahotniuc, nu a fost nimeni. Cei care m-au invitat au achitat acest zbor, atunci cînd nu eram persoană oficială, ci o persoană privată. Acest lucru a fost doar o singură dată”, a explicat Dodon.

O întrebare similară i-a adresat socialistul Maiei Sandu. Potrivit lui, în 2012 Sandu, împreună cu fostul premier Vlad Filat, a zburat cu o cursă charter, al cărei preț s-ar ridica la 60 de mii de euro, bani achitați de Banca de Economii.

„Aceea a fost delegație guvernamentală. Eu m-am întîlnit cu ministrul Învățămîntului de la Doha. Am fost cu delegația, au fost și miniștri, se poate verifica”, a răspuns Sandu.

Totodată, aceasta a dezmințit informațiile precum că, dacă va ajunge preşedinte, va aduce emigranţi sirieni în Republica Moldova, va legaliza căsătoriile dintre persoanele de acelaşi sex şi va închide bisericile. “Sînt nişte minciuni sfruntate de ale lui Dodon. Nu voi face nici unul din aceste lucruri. Cum să închid bisericile, dacă eu singură merg la biserică?”, a spus Sandu.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?