Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Voronin: După alegeri, PSRM și PD vor forma o coaliție

25 oct. 2016,, 10:01   Politică
8743 8

Foto: noi.md

După alegerile prezidențiale, PSRM, PD și foștii deputați comuniști vor constitui o platformă parlamentară comună, consideră liderul PCRM, Vladimir Voronin, citat de NOI.md.


În opinia politicianului, conflictul dintre Igor Dodon și Marian Lupu din această campanie electorală este mai curînd unul mimat, iar acest lucru va deveni clar după alegerile prezidențiale.

„Dodon și Lupu au lucrat odată în aceeași echipă. Vom vedea cu ce se vor termina alegerile și mai apoi vom vedea care vor fi relațiile dintre cei doi. În Parlament se vorbește că după alegeri PSRM cu PDM și cei 14 deputați trădători vor crea un partid comun social-democrat. Lupu a anunțat asta și anterior, doar că atunci voiau să facă coaliție cu noi, dar acum o vor face cu socialiștii. Ceea ce văd alegătorii la întîlnirile electorale e una, dar ceea ce stă în spatele lor e cu totul altceva”, a declarat Voronin în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

Politicianul a mai remarcat că niciunul dintre cei 10 candidați la președinția țării, inclusiv liderii PSRM și PD, nu merită să acceadă în această funcție. În opinia lui Voronin, nici Igor Dodon, și nici Marian Lupu nu pot fi considerați foști comuniști, întrucît comunismul este pentru toată viața.

„Există doar foști membri de partid cum sînt Lupu și Dodon. Atitudinea mea față de ei reiese din această constatare. Ei sînt băieți isteți, s-au orientat la timp și au părăsit corabia denumită PCRM, ne-au trădat. Sincer să fiu nu-mi sînt plăcute aceste fețe, acești tipi. Dodon ca economist putem spune că s-a realizat, dar mai mult nicicum, calitățile omenești practic îi lipsesc așa ca decența, sinceritatea, devotamentul”, a adăugat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?