Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Avocata lui Platon a vorbit în Europa despre cazul clientul său

17 oct. 2016,, 16:03   Politică
6052 4
Адвокат Платона рассказала в Европе о деле своего подзащитного
Foto: privesc.eu

Avocata omului de afaceri Veaceslav Platon, Ana Ursachi, a vorbit în Europa despre ceea ce se întîmplă cu clientul său în Moldova.


Ea a spus că a vizitat oraşele Berlin, Strasbourg, Bruxelles, Varşovia şi Bucureşti.

"La Berlin, împreună cu reprezentanţii organizaţiei poloneze de apărare a drepturilor omului "Open Dialog", am avut un şir de întîlniri cu membri ai societăţii civile din lumea întreagă. Subiectele principale de discuţii au fost extrădarea ilegală a cetăţenilor, persecutarea din motive politice şi apărarea martorilor cheie în dosare de rezonanţă de importanţă internaţională", a explicat avocata.

În opinia ei, "cazul Platon" se încadrează în toate cele trei teme, ţinînd cont de rolul său extrem de important în descoperirea infracţiunilor legate de furtul miliardului din Moldova, precum şi de spălarea a $21 mld. cu folosirea sistemului bancar şi a celui judecătoresc din republică.

Ea a menţionat că în continuare au urmat întîlniri la Strasbourg, la sesiunea APCE şi la Bruxelles, unde a avut loc un dialog cu mai mulţi deputaţi din Parlamentul European.

"La sesiunea APCE au fost făcute publice noi fapte de influenţă politică din partea unor ţări autoritare asupra Ucrainei. În opinia mea, un exemplu de o astfel de «colaborare»poate fi considerată extrădarea ilegală a lui Platon-Kobalev din Kiev. Subliniez că aceasta s-a produs imediat după ce autorităţile moldovene au aflat că Biroul Federal de Investigaţii din SUA este interesat de informaţiile pe care le deţine Platon despre implicarea lui Vlad Plahotniuc (coordonatorul coaliţiei de guvernare - "I.") în spălarea a $21 mld. din Rusia prin sistemul bancar al Moldovei", a spus Ursachi.

Ea a menţionat că reprezentanţii organizaţiilor de apărare a drepturilor omului, deputaţii APCE şi ai Parlamentului European au fost înştiinţaţi detaliat despre condiţiile în care este deţinut Platon.

"Noi am atras atenţia asupra faptului că Veaceslav Platon este izolat complet, drepturile lui sunt încălcate de autorităţile Moldovei, precum şi i-am informat pe toţi despre ultimele evenimente din cazul lui", a spus avocata.

Potrivit ei, cei 21 de reprezentanţi ai APCE au semnat o declaraţie în care cer asigurarea drepturilor şi încetarea persecutării martorilor cheie, a activiştilor şi politicienilor din Moldova.

Ana Ursachi a menţionat că la Bucureşti, la Procuratura Generală a României a fost depusă o plîngere pe numele cetăţeanului României Vlad Plahotniuc.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?