X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Un avocat a ajuns pe banca acuzaților

9 apr. 12:15   Societate
3521 0

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată pentru examinare în fond, cauza penală de învinuire a unui avocat, reprezentantul unei companii de creditare, fiindu-i incriminată săvîrșirea infracțiunii de falsificare a probelor.

Cauza penală a fost pornită în mai 2023, de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în baza unui denunț, ulterior fiind expediată Procuraturii Anticorupție, investigația fiind efectuată în comun cu Centrul Național Anticorupție.

Potrivit probelor administrate, învinuitul, acționînd în calitate de reprezentant al companiei de creditare, în cadrul procesului de insolvabilitate intentat în privința unei companii debitoare, urmărind scopul obținerii controlul asupra procesului de insolvabilitate și intenționînd să desemneze un anumit lichidator și să obțină o hotărîre judecătorească favorabilă în acest sens – a recurs la falsificarea documentelor legate de adunarea generală a creditorilor care a avut loc în cadrul procesului de insolvabilitate.

În mod specific, învinuitul, a înregistrat date false în documentele legate de adunarea generală a creditorilor, schimbînd locul desfășurării adunării și inventînd motive pentru absența unuia dintre lichidatori, astfel asigurînd desemnarea lichidatorului dorit de el.

Ulterior, aceste documente falsificate au fost prezentate instanței de insolvabilitate a Judecătoriei Chișinău, sediul Central pentru a influența decizia judecătorească în favoarea grupului de creditori.


Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare în fond la Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani.

Dacă va fi găsit culpabil de comiterea infracțiunilor de falsificare a probelor, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 42 500 la 57 500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 de ore în ambele cazuri cu (sau fără) privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?