X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Veaceslav Platon revine în politica moldovenească

3 apr. 16:13   Politică
5278 1

Veaceslav Platon, care se se ascunde de justiția moldovenească la Londra, anunță crearea Partidului „Fenix Moldova”. Într-o postare pe canalul său de Telegram, Platon afirmă că a fondat această formațiune alături de un grup de oameni „uniți printr-o idee, care are propriul său scop istoric”.

„Noi, partidul Phoenix Moldova, vom deveni oamenii care vor scoate țara din mlaștină. Ceea ce va surprinde lumea. Ceea ce ne va face să vorbim despre națiunea moldovenească ca despre oameni care au făcut un miracol în transformarea statului și a propriei vieți. Trebuie să facem ceea ce nimeni nu a făcut pînă acum. Avem cunoștințele, competența, experiența și abilitățile pentru o sarcină atît de dificilă. Nimeni altcineva în această țară nu poate face asta în afară de noi!” a mai scris Platon.

Veaceslav Platon a părăsit Republica Moldova în vara anului 2021. Asta, după ce a fost declarat nevinovat în dosarul privind frauda bancară și în baza căruia fusese condamnat la 18 ani de închisoare. Acesta a fost inclus anul trecut în listele de sancțiuni internaționale ale Uniunii Europene, Statelor Unite ale Americii, Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord și Canada, „pentru acțiuni de destabilizare a R. Moldova”.

37
1
0
1
16

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?