Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Veronica Mihailov-Moraru, despre penalii fugari: ”E o luptă cu anumiți reprezentanți care încearcă să profite”

21 mar. 09:45   Politică
3030 0

Lupta sistemului judecătoresc cu oligarhii fugari ar putea părea una inegală fiindcă armele sînt diferite, declară Ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru care susține că aceasta e o luptă cu anumiți reprezentanți care încearcă să profite de anumite vulnerabilități și să exploateze prin metode neortodoxe.

"Cred că exemplele care au fost constatate la ultimele alegeri au arătat mai mult decît evident că sînt anumite forțe din extern care influențează asupra parcursului democratic al țării noastre pe care se vrea a fi îmbrățișat în continuare. Asta în contextul finanțării ilegale a partidelor, faptul că se transmit bani din afară și în acest context ne aducem aminte și de acea solicitare a SIS cînd a fost luată o decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale ce ține de scoaterea unui concurent electoral asupra căruia erau mai mult decît evident probe ce ține de finanțarea ilegală și corupere. Sigur că fugarii, pentru că vorbim de niște persoane care se eschivează de la răspundere penală, se află în afara țării, dar sînt foarte activi pe rețelele de socializare, pe la diferite emisiuni de la distanță și transmit evidente mesaje prin care se transmite foarte clar semnalul de împotrivire la toate reformele justiției pentru că dacă ar avea buna intenție sau scopuri benefice, nu s-ar eschiva de la prezentarea la instanțele de judecată și și-ar asuma răspunderea. Prin acest mod se influențează și asupra unor reprezentanți ai sistemului judecătoresc și ai sistemului procuraturii. Sunt niște concluzii care inevitabil se creează", a declarat ministrul Justiţiei, Veronica Mihailov-Moraru, în cadrul emisiunii "Punctul pe AZi" de la TVR Moldova.

Totodată, ministrul spune că lupta dintre sistemul judecătoresc cu oligarhii fugari ar părea a fi o luptă inegală.

"Ar putea părea o luptă inegală fiindcă armele sînt diferite, dacă vorbim de Ministerul Justiției sau Procuratura, persoanele oneste și integre doresc să facă aceste reforme cu modalitățile legale, prevăzute de lege. Aceste persoane nu utilizează metodele corecte, legale și respectiv aplică diferite măsuri, manipulează, distorsionează informația, pun anumite presiuni, inclusiv ce ține pe anumiți reprezentanți ai sistemului judecătoresc și ai procuraturii și în acest caz, e evident că această luptă e o luptă tensionată. Dar nu e o luptă a întregului sistem, e o luptă cu anumiți reprezentanți care încearcă să profite de anumite vulnerabilități și să exploateze prin astfel de metode neortodoxe", precizează ministrul.

5
3
0
2
21

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?