X 
Transnistria stiri: 1384
Eurovision stiri: 510

PD cere excluderea lui Năstase din cursa electorală

4 oct. 2016,, 14:57   Politică
4339 5

Foto: noi.md

Democrații au depus o sesizare la Comisia Electorală Centrală în care cer sancționarea candidatului Andrei Năstase, notează NOI.md.


Potrivit PD, liderul platformei „DA” a încălcat legislația electorală, folosind în campanie imaginea unui politician străin, fiind vorba de fostul președinte al Poloniei Lech Walesa.

„Andrei Năstase a încălcat în mod grav legislația electorală prin faptul că a folosit simbolurile și însemnele unor state străine și imaginea unui politician străin în timpul campaniei sale electorale din Republica Moldova. În sprijinul acuzației, am depus probe preluate din sursele media unde s-a desfășurat promovarea. Legislația electorală specifică foarte clar că aceasta este o ilegalitate, iar pedeapsa poate merge pînă la excluderea din cursa electorală a candidatului care a comis încălcarea respectivă”, a comentat deputatul PD Sergiu Sîrbu.

Totodată, formațiunea a depus o sesizare la CEC și împotriva "Partidului Nostru" și a candidatului Dumitru Ciubașenco. Democrații le-au reproșat membrilor "PN" că au perturbat premeditat o întîlnire electorală a lui Marian Lupu‎, cerînd să fie sancționați pentru huliganism politic.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?