Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Șeful statului, îndemnat să inițieze un referendum

27 sep. 2016,, 15:28   Politică
5183 6

Foto: diez.md

Platforma „Demnitate și Adevăr” a lansat un apel la adresa președintelui Nicolae Timofti, prin care îl îndeamnă să nu promulge Legea privind convertirea creditului de urgență în datorie de stat, notează NOI.md.


Potrivit liderului formațiunii, Andrei Năstase, soluția optimă este desfășurarea unui referendum, astfel încît oamenii să decidă dacă acel credit de urgență trebuie transformat în datorie publică.

„Domnule președinte, faceţi uz de prerogativele funcției prezidențiale stabilite de art.88 lit.i) din Constituţie, care vă acordă posibilitatea să suspendaţi orice act al Guvernului ce contravine legislaţiei, pînă la adoptarea hotărîrii definitive a Curţii Constituţionale.

Înaintaţi sesizarea referitoare la neconstituţionalitatea actelor adoptate de Guvern, prin care se pun pe umerii cetăţenilor banii furaţi din bugetul de stat! În acelaşi timp, domnule Timofti, iniţiaţi un referendum asupra acestei chestiuni. Prevederile art.75 din Constituţie şi art.144 din Codul electoral vă dau dreptul de a organiza un referendum la care cetățenii să decidă”, susține Năstase.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?