X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Exclusiv! Fostul avocat al lui Platon: Nu-l credeți, el vă va trage pe sfoară

8 sep. 2016,, 16:45   Societate
11789 2
Экс-адвокат Платона: Не верьте ему, он «кидает на бабки»
Foto: politua.su

Omul de afaceri Veaceslav Platon i-a păcălit pe avocații care i-au apărat interesele în timpul desfășurării activității de antreprenor al acestuia în Ucraina.


Despre „trecutul întunecat” al businessmanului extrădat din Ucraina la solicitarea autorităților moldovene i-a relatat reporterului NOI.md avocatul și jurnalistul ucrainean Alexei Sviatogor.

Avocatul ucrainean care a reprezentat anterior interesele lui Platon a vorbit despre modul în care a decurs colaborarea sa cu omul de afaceri din Moldova și a dat cîteva sfaturi apărătorilor lui actuali . „Am fost avocatul lui în Ucraina acum opt - zece ani și am gestionat o serie de proiecte de percepere a datoriilor. El te trage în piept cu banii. El spune: „Ei bine, a ieșit de la sine, munca ta aici nu se vede”, a spus Sviatogor.


Juristul a comentat știrea despre avocatul rus Ilia Novikov care a sosit în Moldova pentru a lua parte la procesul în cazul lui Platon și a oferit avocatului cîteva sfaturi. „Și aici poate să se repete aceeași situație. Platon ar putea spune: „Instanța de judecată singură mi-a dat drumul”. Te sfătuiesc să lucrezi cu Platon numai după plata în avans a sumei integrale. Ce a fost – a trecut. Dacă cineva va colabora cu Platon, îl sfătui să aplice regula „banii înainte”, atît. Și atunci fiecare alege ce-și dorește”, a recomandat Sviatogor eventualilor colegi de breaslă.

El a explicat care a fost cooperarea lui cu Platon. „Am fost, să spunem, reprezentantul plenipotențiar al firmelor afiliate lui (Platon – nota red.) care au stors, adică au perceput datoriile de la „Energoatom”, „Azot”, „Prominvestbank” și alte companii. Totodată, am fost reprezentantul „VVD” SRL (care este, chipurile, cea mai tare), „Remington Worldwide Limited”, iar la SRL „Atomremont” pînă acum figurez în calitate de director”, a spus avocatul și jurnalistul ucrainean în cadrul interviului oferit NOI.md.

Faptul că Ilia Novikov și-a asumat apărarea lui Veacheslav Platon a devenit cunoscut la 29 august. El a declarat atunci că intenționează să nu permită extrădarea inculpatului în Moldova. Însă deja în noaptea spre 30 august Platon a fost adus la Chișinău și a compărut în fața Judecătoriei sectorului Buiucani.

În cadrul unei conferințe de presă care a avut loc astăzi, 8 septembrie, Novikov, împreună cu avocata Ana Ursachi au reiterat disponibilitatea lui Platon de a furniza dovezi detaliate în dosarul privind retragerea a peste 1 miliard de dolari din sistemul bancar al Moldovei și de a explica rolul persoanelor publice de rang înalt în acest caz.

Săptămâna trecută, la 1 septembrie, Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit cu 30 de zile mandatul de arest pe numele lui Platon. Mandatul de arest a intrat în vigoare la 29 august, atunci cînd suspectul a fost extrădat în Moldova. Ieri, 7 septembrie, Curtea de Apel a respins recursul avocațior lui Platon împotriva hotărîrii judecătorești.

Precizăm că la 25 iulie șeful Procuraturii Anticorupție Viorel Morari a comunicat că Veaceslav Platon a fost dat în căutare internațională și pe numele lui a fost eliberat un mandat de arest, acesta fiind suspectat de complicitate la sustragerea ilicită a mijloacelor bănești în proporții mari din Banca de Economii. Acuzarea estimează la peste 800 de milioane de lei prejudiciul cauzat Băncii de Economii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?