X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Europarlamentar despre Moldova: Vreau să se strîngă lațul în jurul politicienilor

8 sep. 2016,, 12:15   Politică
5685 6

Europarlamentar despre Moldova: Vreau să se strângă lațul în jurul politicienilor
Foto: bani.md

Europarlamentarul roman, Siegfried Mureșan susține că Curtea de Conturi a Uniunii Europene a făcut un raport a cărui concluzie este că cei 780 milioane de euro, acordați Republicii Moldova în perioada 2007-2014, puteau fi mai bine folosiți, transmite NOI.md


În cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, Mureșan a spus că, chiar și în aceste condiții, Uniunea Europeană prevede să aloce și în continuare mulți bani Republicii Moldova, dar înainte se va asigura că aceștia sînt bine folosiți, iar reformele se implementează.

“ Și eu vreau ca Republica Moldova să primească și mai multe fonduri în perioada următoare, însă banii să fie pentru oameni, nu pentru politicieni. Și vreau să se strîngă lațul în jurul politicienilor care nu vor reforme. Nu mai vreau ca banii să fie acordați pe promisiuni ale politicienilor: vom face reformă în viitor, procuratură, justiție. Și să nu fie indicatori concreți, măsurabili. Vreau ca banii să nu mai fie dați pe vorbe, pe promisiuni, ci pe rezultate: când măsurile sunt făcute, când legile sunt adoptate, când reforma este făcută. Fiindcă aceasta ajută oamenii. Doar promisiunea unor politicieni, știm din trecut, nu duce la niciun rezultat”, spune acesta.

Potrivit lui, raport privind utilizarea fondurilor UE, nu măsoară strict frauda, fiindcă, în multe cazuri, nu a fost fraudă, dar banii, pur și simplu, nu au fost bine cheltuiți.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?