Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Lupu ar putea fi înaintat de PDM candidat la postul de preşedinte pe 26 august

22 aug. 2016,, 16:15   Politică
7398 13
Лупу 26 августа может быть выдвинут кандидатом в президенты от ДПМ
Foto: pdm.md

Preşedintele Partidului Democrat, Marian Lupu, este cel mai posibil candidat din partea PDM la alegerile prezidenţiale.


Decizia privind înaintarea lui ar putea fi enunţată la şedinţa Consiliului politic Național al Partidului Democrat, preconizată pentru 26 august, notează Acest fapt a fost comunicat de NewsMaker cu referire la o sursă proprie din anturajul PD, relatează NOI.md.

Sursa anonimă a comunicat că înaintarea lui Lupu trebuie iniţiată de jos – în secţiile regionale ale Partidului Democrat. Potrivit ei, săptămîna curentă vor avea loc adunări la care va fi susţinută candidatura preşedintelui partidului, Marian Lupu. Se mai vehiculează că este de acord cu înaintarea lui Marian Lupu şi prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc.

Preşedintele de onoare al PDM, Dumitru Diacov, în interviul oferit postului de radio Europa Liberă săptămîna trecută, a declarat că cei trei potenţiali candidaţi din partea democraţilor sînt preşedintele partidului – Marian Lupu, spicherul Parlamentului – Andrian Candu, şi prim-ministrul – Pavel Filip. Totodată, Diacov nu a exclus posibilitatea înaintării propriei candidaturi.

Pe 4 martie Curtea Constituţională a calificat drept neconstituţională procedura alegerii preşedintelui de către parlament. În acest mod, a fost anulată decizia din anul 2000 în conformitate cu care preşedintele era ales de parlament, iar pentru victorie el trebuia să acumuleze peste 3/5 din voturile deputaţilor.

La şedinţa în plen a parlamentului din 1 aprilie deputaţii au aprobat şi data desfăşurării alegerilor – 30 octombrie.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?