Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3996

PD examinează trei candidaturi la funcția de președinte

17 aug. 2016,, 12:03   Politică
5958 15

Foto: politics.md

PD examinează posibilitatea înaintării lui Marian Lupu, a lui Andrian Candu sau a lui Pavel Filip în calitate de candidat la funcția de președinte. Anunțul a fost făcut de președintele de onoare al PD, Dumitru Diacov, informează Noi.md.


Politicianul a precizat că formațiunea nu se grăbește să anunțe candidatul pentru a nu prejudicia activitatea guvernului. „PD, cînd vine cu candidatura, eu îmi închipui ce se întîmplă: toţi sar în capul acestui candidat. Și PD atunci trebuie să lase baltă lucrurile şi să se ocupe cu protejarea candidatului, de fapt, să declanşeze campania electorală.”, a declarat Dumitru Diacov.

Acesta a mai menționat că PD optează pentru o campanie electorală desfășurată în mod civilizat. „Candidaturile le știți foarte bine, este preşedintele partidului, domnul Marian Lupu, om cu experienţă, este domnul prim-ministru, este domnul preşedinte al Parlamentului, sunt oameni care deja s-au manifestat. Guvernul şi domnul Filip pe zi ce trece tot mai convingători şi mai convingători devin. Nu este nicio problemă, partidul are candidaturi şi una dintre aceste persoane va fi nominalizată pentru funcţia de preşedinte. Vom încerca să luptăm civilizat, să demonstrăm şi celorlalţi concurenţi”, a spus Diacov.

Solicitat să comenteze zvonul precum că PD va avea și „candidați de buzunar” la alegerile prezidențiale, Diacov a spus că cei care le lansează nu sînt personaje credibile. ”Citesc speculații de acestea în fiecare zi. Celor care comentează eu îmi pun întrebarea: în buzunarul căruia sînt ei? Fiindcă catalogările acestea la stînga şi la dreapta mie îmi pare că nu dau bine”, a explicat politicianul.

Totodată, acesta a menționat că partidele de a guvernare nu vor avea un candidat comun la alegeri, întrucît fiecare formațiune dorește să se poziționeze pe scena politică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?