Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

O bombă și două grenade, găsite la mormîntul lui Miron Șor

8 aug. 2016,, 09:38   Societate
4744 3

O bombă și două grenade, găsite la mormîntul unde este înmormîntat tatăl lui Șor
Foto: ziuaconstanta.ro

Un dispozitiv electronic cu cabluri (bomba) și doua grenade de model F1, au fost găsite ieri lînga mormîntul lui Miron Șor, tatal primarului de Orhei - Ilan Șor.


Informația a fost confirmata pentru Deschide.MD de ofițerul de presa al Poliției Capitalei, Adrian Jovmir.

La data de 07 august aproximativ ora 11.00, în IP Rîşcani a parvenit informaţia 902, precum că la cimitirul Sf. Lazăr posibil ar fi o bombă.
La faţa locului s-a deplasat conducerea şi grupa operativă a IP Rîşcani al DP mun. Chişinău, compusă din ofiţerul de investigaţii expertul criminalist, precum şi serviciul de dezamorsare al Secţiei Tehnico Explozive al CTC EJ al IGP.

Oamenii legii au fost întîmpinaţi de către un bărbat care a comunicat că este îngrijitorul mormîntului lui Miron Șor, şi în ziua de duminica, în jurul orei 09.00, a mers la cimitirul "Sf. Lazăr" pentru a schimba florile de la mormînt. Acolo, bărbatul a depistat un obiect în formă pătrată de culoare neagră, trei cabluri electrice, iar în spatele obiectului de plastic se observa un alt obiect necunoscut. Acesta a solicitat a sunat imediat la poliție.

La faţa locului s-a stabilit că, în perioada de timp de la 06 august ora 15.00 pînă la 07 august ora 09.00, persoane necunoscute, avînd intenţia de a încălca grosolan ordinea publică, prin eventuala creării unei explozii, au plasat alături de mormîntul lui Miron Șor două obiecte asemănătoare cu grenadele F1 şi un dispozitiv electronic cu cabluri.

Conform concluziei prealabile a serviciul de dezamorsare al Secţiei Tehnico Explozive al CTC EJ al IGP, s-a confirmat că obiectele depistate sînt grenade F1.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?