Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Sănătatea lui Șor, motiv de anulare a ședinței de astăzi

3 aug. 2016,, 15:30   Societate
5366 5

Foto: jurnal.md
Ședința de judecata in dosarul Shor, amînată. Motivul ar fi starea de sănătate a bănuitului
Ședința de judecată în dosarul Șor, acuzat într-un dosar de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, a fost amînată la solicitarea avocaților.

Ședința de judecată pe cazul lui Șor, acuzat într-un dosar de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, a fost amînată la solicitarea avocaților.


Motivul ar fi starea gravă de sănătate a acestuia. În timpul ședinței de astăzi Ilan Șor s-a simțit rău.

„Ședința a fost amînată din cauza stării de sănătate a domnului Șor, care s-a simțit rău în momentul procesului de astăzi. Încă la ședința trecută am prezentat concluzia din clinica străină, unde era specificat că Ilan Șor se află la evidență cu probleme cardiologice, dar nu s-au luat în considerație”, au declarat avocații bănuitului.

Potrivit acestora, încă nu se știe dacă Ilan Șor se va întoarce sau nu în izolator, decizia urmează a fi luată de către medici.
De cealaltă parte, procurorul, care se ocupă de acest caz,susține că aceasta este o tergiversare a ședinței: „Este o tactică a apărării, deoarece pînă la moment nu au fost prezentate careva concluzii ale medicilor autohtoni, ci doar a medicilor internaționali”.

Ședința a fost amînată pentru vineri, 5 august, la ora 11.00.


Update 15:16: Șor a părăsit sala de ședință.

Update 15:02: Ilan Șor acuzat într-un dosar de spălare de bani şi escrocherie în proporţii deosebit de mari, a fost escortat acum cîteva minute la Curtea de Apel Chișinău, de ofițerii CNA. Întrebat la ce decizie se așteaptă, acesta nu a comentat nimic.

Update 13.20: Ședința în care se examinează posibilitatea eliberării lui Șor din arest se desfășoară. În fața Curții de Apel protestatarii scandează lozinci în susținere lui.

Curtea de Apel Chișinău va examina astăzi recursul avocaților lui Ilan Șor, care este unul din principalii bănuiți în frauda de la Banca de economii, transmite NOI.md.

Ședința este anunțată pentru ora 13:00, în cadrul căreia magistrații vor examina posibilitatea eliberării acestuia din arest preventiv.


Amintim că pe Șor a fost vizat în dosarul furtului miliardului, intentat în 2014, care vizează tranzacţiile dubioase între BEM şi Banca Socială.

Acum un an, Șor a fost arestat însă, eliberat, după ce s-a înscris în cursa electorală pentru șefia primăriei de la Orhei. Atunci, Șor avea statut de învinuit în dosarul BEM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?