Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Transnistria ar putea avea un statut special

26 iul. 2016,, 12:48   Politică
4701 6
Приднестровью будет присвоен особый статус
Foto: sputnik.md

Platforma parlamentară de consultare și control parlamentar pentru realizarea politicii de reintegrare a Republicii Moldova va discuta la următoarea şedinţă "ideea statutului special şi posibilele acţiuni incluse în foaia de parcurs pentru reglementarea conflictului transnistrean".


Despre aceasta a declarat ieri, la şedinţa închisă a platformei, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit Serviciului de presă al legislativului, spicherul a reiterat că "Parlamentul urmează să coordoneze elaborarea legislaţiei tranzitorii pentru a consolida mandatul negociatorilor în vederea reintegrării Republicii Moldova".

"Să ne ambiţionăm ca în sesiunea de toamnă a Parlamentului să venim cu un pachet legislativ care să ofere un cadru favorabil negociatorilor şi tot suportul necesar pe linia reintegrării ţării. Cu regret, timp de 20 de ani, nu au fost găsite soluţii la tot ceea ce înseamnă o legislaţie clară, care să ofere un mandat negociatorilor", a spus spicherul.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Gheorghe Bălan, a prezentat la şedinţă situaţia din regiunea transnistreană, divergenţele actuale dintre Chişinău şi Tiraspol, ultimele evoluţii şi perspectivele în procesul de reglementare transnistreană.

Vorbind despre recenta conferinţă bavareză privind consolidarea încrederii între cele două maluri ale Nistrului, vicepremierul şi-a exprimat speranţa că "aceasta va contribui la identificarea soluţiilor pragmatice la problemele actuale de pe agenda negocierilor şi la reglementarea disonanţelor politice dintre părţi".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?