X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Serghei Banari: "O țară nu poate prospera dacă este divizată"

8 apr. 06:30   Politică
2608 1

Tragedia Moldovei constă în faptul că este un stat divizat, iar o țară nu poate fi prosperă dacă este divizată și are un conflict nerezolvat.

Este păcat că în 33 de ani nimeni nu a prezentat vreodată un plan clar de reintegrare a țării noastre.

O astfel de opinie a exprimat politologul, economistul și omul de afaceri, Serghei Banari, în cadrul emisiunii "По фактам cu Iulia Fedorova", transmite Noi.md.

"Avem o tragedie. Sîntem un stat divizat. Doar oameni foarte limitați sau foarte puțin eștepți pot crede o persoană care va vorbi în asemenea condiții despre relansarea economică a statului, despre integrarea europeană și alte prostii. Pe mine mă îngrijorează altceva. Cine în acești 33 de ani ne-a arătat un plan real de reintegrare a țării? O țară nu poate fi prosperă dacă este divizată. O țară nu poate fi atractivă dacă pe teritoriul său există un conflict înghețat", a subliniat el.

Serghei Banari s-a plîns că, din nefericire, în tot acest timp nu a existat nicio persoană care să fi propus vreun plan de reintegrare a țării, chiar și unul brut, prost formulat, nedus pînă la capăt.


"Ni se propune orice: integrarea europeană, niște valori pe care nimeni nu le poate formula. Dar nu ne așteaptă nimic bun în acest moment", a declarat politologul, economistul și omul de afaceri.

51
0
0
1
4

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?