Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Poliția îi amenință cu dosare penale pe Dodon, Usatîi și Năstase (VIDEO)

25 ian. 2016,, 15:16   Societate
1724 6
Foto: sputnik.md
Inspectoratul General de Poliție (IGP) consideră că protestele în masă din 24 ianuarie nu vor trece fără urmări pentru organizatori. Liderii opoziției unite riscă să fie trași la răspundere penală, informează NOI.md.

Potrivit poliției, marșul de ieri al opoziției a creat probleme pentru circulația transportului și pentru activitatea agenților economici. „Circa 350 de protestatari au blocat timp de 35 de minute în ambele sensuri traseul Chișinău-Strășeni. Circulația a fost oprită, în plus, protestatarii au aprins un rug în mijlocul drumului”, se menționează într-un comunicat emis de IGP.

Organele de drept invocă faptul că protestatarii au încălcat mai multe articole din Codul contravențional și Codul penal. Astfel, organizatorii marșului ar putea fi acuzați de desfășurarea întrunirii fără înștiințarea Primăriei (art. 67 din Codul contravențional), blocarea intenționată a circulației transportului (art. 225 din Codul contravențional) și blocarea intenționată a căilor de transport (art. 271 din Codul penal).

Poliția a anunțat că în cazul în care vina organizatorilor va fi dovedită, aceștia vor fi amendați cu o sumă de la 600 pînă la 2000 de lei sau vor fi privați de libertate de la doi pînă la șase ani. Acuzațiile vor fi înaintate liderilor opoziției: Igor Dodon (PSRM), Renato Usatîi (Partidul Nostru) și Andrei Năstase (Platforma „DA”).

Potrivit datelor IGP, de la începutul acțiunilor de protest la 20 ianuarie, mai multe străzi au fost blocate fără a coordona aceste acțiuni cu primăria și poliția. În timpul marșurilor opoziției circulația transportului a fost complicată pe bulevardele Ștefan cel Mare, Grigore Vieru și Dimitrie Cantemir, pe străzile Columna, Bănulescu-Bodoni, Lăpușneanu, 31 August 1989, Sfatul Țării, Lech Kaczynski, Pan Halippa, Pușkin, M. Cebotari, Corobceanu, Calea Ieșilor, Deleanu, Creangă, precum și pe șoselele Hîncești și Balcani.

Potrivit datelor poliției, la protestele din 24 ianuarie au participat 20 de mii de persoane, în timp ce organizatorii insistă pe cifra de 75 de mii.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?