Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4015

Diacov: Unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Filat are o reputație dubioasă

30 noi. 2015,, 12:00  
915 6

Diacov: Unul dintre procurorii care instrumentează dosarul Filat este suspectat de corupție
Foto : pan.md

Procurorul municipiului Chișinău, Ion Diacov, nu exclude că dosarul lui Vlad Filat este instrumentat la comandă politică. În cadrul unui interviu acordat publicației „Ziarul de Gardă”, Diacov a precizat că unul dintre procurorii care exercită urmărirea penală în acest caz este un fost subaltern de-al său, care ar fi activat cu nereguli, notează NOI.md.

„Acest procuror a fost vizat într-un raport de-al meu. Am cerut să fie tras la răspundere. Eu lui nu-i încredinţam niciun dosar. Conducerea Procuraturii Generale însă l-a transferat în Procuratura Anticorupţie, unde instrumentează cazul despre coruperea deputaţilor, iar acum, cazul fostului prim-ministru. Consider că ancheta în cazul Filat trebuia exercitată de anchetatori pe cazuri excepţionale, iar conducător al grupului de anchetă trebuia să fie Eduard Harunjen, prim-adjunctul procurorului general. Apare suspiciunea că cineva îşi doreşte un anumit rezultat, ca apoi, în cazul unei revolte a poporului, să aibă ţapi ispăşitori, gen procurorul ce investighează acest caz”, a menționat Diacov.

Procurorul municipiului mai afirmă că ridicarea imunității parlamentare a lui Vlad Filat a fost efectuată cu încălcări ale legislației. În opinia sa, deputații trebuiau să ceară probe înainte de a da curs solicitării procurorului general.

„Acest procedeu şi tot ce s-a petrecut atunci în Parlament pe mine, ca cetăţean, ca alegător, m-a făcut să mă simt umilit. A cîta oară am văzut în spaţiul public cum deputaţii Parlamentului dau dovadă de lipsă totală de demnitate, ca să nu mai vorbesc de chestiuni ce ţin de aspectul juridic. Deputaţii trebuiau să ceară pe loc socoteală, probe, în caz contrar – să ceară necondiţionat demisia procurorului general. Deputaţii noştri au lăsat să se înţeleagă că toţi sînt şantajabili”, a spus Diacov.

Întrebat dacă autodenunțul lui Ilan Șor în acest caz putea fi probat în termen de două zile, Ion Diacov a precizat că acest lucru este imposibil. „Această informaţie, după cum a fost prezentată, trezeşte numeroase întrebări, fără a oferi răspunsuri, dar, deputaţii nu le-au observat, ei s-au concentrat pe dimensiuni politice”, a adăugat Ion Diacov.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?