X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Socialistii, Partidul Nostru si protestatarii din "Oraselul Victoriei" picheteaza sediile PLDM,PL,PDM (VIDEO)

10 oct. 2015,, 12:37   Societate
3646 3
Foto: actualitati.md
Astăzi, 10 octombrie, deputații, membrii, și susținătorii Partidului Socialiștilor din RM, împreună cu reprezentanții Partidului Nostru și protestatarii din Orășelul Victoriei pichetează sediile liderilor Alianței de la guvernare, PLDM, PL, PD, relatează Actualități.md.

Protestatarii scandează: Jos Alianța! Jos oligarhii! Hoții la pușcărie! Întoarceți miliardele!Demisia!

Începând cu ora 12.30, protestatarii vor bloca traficul pe străzile unde se află birourile de partide al Alianței pentru Integrare Europeană"- 3". Vorbim despre străzile București (biroul Partidului Liberal Democrat), Tighina (PDM ) și Sciusev biroul PL).

Potrivit sa de pe rețeaua socială președintele PSRM Igor Dodon, a scris că acțiunea se desfășoară în cadrul legii, și circulația pe străzile menționate mai sus va fi închisă timp de maxim o jumătate de oră.

Deputatul PSRM Vasile Bolea: "Mesajul nostru pentru această guvernare este - au furat miliardele au adus poporul la sapă de lemn, sa plece de bunăvoie". Bolea l-a mai îndemnat pe președintele Parlamentului Andria Candu să-și prezinte demisia așa cum a făcut-o nașul său de cununie Vlad Plahotniuc.

"Pensionarii nu mai au cu ce supraviețui în această țară, nu ne trebuie o astfel de guvernare. Jos Alianța!" a mai adăugat o bătrîna protestatară.

Vasile Bolea a menționat că potrivit ultimelor declarații ale vicepreședintelui CEC Ștefan Urîtu este clar faptul alegerile parlamentare dar și cele locale au fost fraudate, în acest sens protestatarii cer demisia întregii conduceri ai Comsiei Electorale Centrale. "Aici în fața Partidului Democrat strigăm demisia președintelui CEC Iurie Ciocan, deoarece el tot este o sculă a acestei mașinării oligarhice".

Cele trei coloane de cetățeni protestează în fața sediilor partidelor alianței, și cer întoarcerea miliardului și demisia actualei guvernări. Niciun lider AIE-3 nu s-a prezentat în fața manifestanților. "Ghimpu este un ipocrit banal care a schimbat încrederea poporului pentru funcții și pentru bani. Dar mai devreme sau mai tîrziu Ghimpu care tot a făcut parte din toate măgăriile care le-a făcutaceastă guvernare va fi atras la răspundere! Vrem dreptate! ", a declarat Vlad Bătrîncea deputat PSRM.

Deputatul Grigore Novac a subliniat faptul că prin această acțiune de protest, protestatarii vor să aducă aminte guvernanților că oamenii deja de două sătpămîni protează însă revendicările cetățenilor nu sunt luate în considerație de către conducerea țării. "PLDM este formațiunea care a avut cei mai mulți premieri, unul a fost demis pentru acte de corupței, altul a semnat acte de oferire a miliarde de lei sub garanția guvernului, iar altul în genere nu avea acte care să demonstreze că a făcut careva studii. În perioada guvernării acestora s-au făcut cele mai mari furturi din RM", a declarat deputatul PSRM Grigore Novac.

“Guvernarea PLD-PL-PD așteptați-ne la dumneavoastră în oficii. Ați dat indicații să conducătorilor instituțiilor de stat să fugă din clădiri și să nu vină azi la lucru, noi ne mai ducem pe la vreo doi-trei dacă nu-s pe loc să semneze cererile de demisie, venim la voi în oficii. Și nu o să venim cu sutele dar o să venim sîmbătă-duminică cîteva mii de oameni și o să vă blocăm toate oficiile. Nu vă jucați cu focul! Duceți-vă, scrieți cerere și plecați de bunăvoie”, anterior a declarat Igor Dodon.

Totodată amintim că ieri socialiștii au lansat campania "Jos Alianța!"

“Lansăm o nouă campanie în “Orășelul Victoriei”. În următoarele zile vor fi distribuite la sute de mii de autocolante, pliante, postere cu acest simbol. Dacă sunteți împotriva acestei guvernări, dacă credeți că ar trebui să fie schimbată, dacă credeți că locul oligarhilor și al eurounioniștilor nu este la conducerea țării, atunci alăturați-vă campaniei noastre! Jos Alianța!,”, a declarat liderul PSRM.

Potrivit lui Dodon, Moldova poate fi scoasă din prăpastie doar prin schimbarea întregului sistem și venirea la guvernare a forțelor pro-moldovenești, iar pentru aceasta este nevoie de demisia tuturor funcționarilor actuali, a Guvernului RM, a Președintelui Nicolae Timofti și a speakerului Andrian Candu. După care ar trebui să urmeze alegerile anticipate și organizarea unui referendum privind alegerea președintelui prin vot direct de către popor.

“Doar în acest mod Moldova poate fi salvată”, a declarat anterior Igor Dodon.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?