Eurovision stiri: 511
Cazul Filat stiri: 354
Transnistria stiri: 1384

Rezoluţia protestului din 27 septembrie: Perioada compromisurilor s-a terminat!

27 sep. 2015,, 17:42   Politică
8346 8
Резолюция протеста от 27 сентября: Время компромиссов прошло!
Foto: jurnal.md
Protestatarii, care au venit duminică, 27 septembrie, la acţiunea de protest împotriva regimului de guvernare, au adoptat unanim o Rezoluţie, care conţine 3 paşi ai salvării naţionale.

„Le-am dat timp până la 22 septembrie, dar guvernanţii au decis să adopte o poziţie de struţ. Astfel, deja perioada compromisurilor s-a terminat. Noi propunem o Rezoluţie care conţine 3 paşi ai salvării naţionale, care vor fi implementaţi consecutiv, în următoarele 3 luni”, a declarat reprezentantul Partidului Nostru, Ilian Caşu.

Astfel, protestatarii cer la prima etapă:

1.demisia conducătorilor Procuraturii Generale, a SIS, CSJ, CNA, Curţii de Conturi, CNI, CEC, „Teleradio-Moldova” şi numirea de noi şefi prin concurs transparent şi cu participarea largă a opoziţiei şi societăţii civile.

2. ridicarea imunităţii parlamentare şi tragerea la răspundere penală a tuturor celor implicaţi în furtul miliardului şi alte crime împotriva poporului.

3. eliberarea tuturor deţinuţilor politici, arestaţi în timpul protestelor paşnice din 6 septembrie curent.

La cea de-a doua etapă:

1.demisia imediată a lui Nicolae Timofti din funcţia de Preşedinte al ţării.

2. exprimăm vot de neîncredere Guvernului Streleţ şi demisia lui ulterioară

3. modificarea Art. 78 din Constituţie şi revenirea la alegerile directe ale Preşedintelui ţării prin votare în Parlament sau prin referendum naţional.

Totodată, protestatarii anunţă că vor cere organizarea cât mai grabnică a unor alegerile parlamentare anticipate nu mai târziu de primăvara anului 2016.

„Protestul nostru nu se va termina până nu vor fi realizate toate solicitările enunţate. Vom folosi toate mijloacele legale paşnice şi democratice accesibile pentru realizarea programului nostru. Stăm până la victorie! Jos Alianţa!”, se mai spune în Rezoluţie.

Duminică, 27 septembrie, zeci de mii de cetăţeni au ieşit la acţiunea de protest împotriva actualului regim de guvernare pentru a da un vot de blam „oligarhilor de la putere”.

Oamenii au venit în scuarul din faţa Parlamentului, la „orăşelul victoriei” din toate raioanele Republicii Moldova şi au răspuns astfel îndemnului lansat de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi şi liderul PSRM, Igor Dodon de a participa, consolidat, la un protest naţional împotriva regimului de guvernare care se desfăşoară fără drapele de partid şi fără simboluri politice.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?