X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 510

Experții consideră că depunerea mandatului de deputat de către Vlad Plahotniuc ţine de businessul lui

31 iul. 2015,, 12:30   Politică
8480 8
Эксперты: сложение полномочий депутата Плахотнюком связано с его бизнесом
Foto: actualitati.md
Depunerea neaşteptată a mandatului de deputat al Parlamentului de către prim-vicepreşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, este legată de businessul lui, consideră unii experţi.

Solicitat de "Infotag", fostul judecător din partea Moldovei la Curtea Europeană a Drepturilor Omului Stanislav Pavlovschi a menţionat că "Plahotniuc este stăpînul şi nu poate sta sub acelaşi acoperiş cu ţăranii săi".

"În primul rînd, el a trecut în Parlament pentru a forma un guvern previzibil, care i-ar fi garantat securitatea. Acum asemenea guvern există şi Plahotniuc nu mai are nevoie de mandatul de deputat. În al doilea rînd. Salariul de deputat este "mizer" faţă de veniturile pe care le obţine Plahotniuc din imperiul său economic. Sînt sigur că în fiecare zi el pierde cel puţin o mie de dolari stînd în Parlament. Această aşa-zisă activitate legislativă nu-i trebuie, la fel ca şi salariul de deputat", a spus el, subliniind că, odată cu noul guvern, Plahotniuc și-a atins scopul principal – eliminarea riscurilor pentru securitatea personală.

Preşedintele partidului "Casa Noastră – Moldova", Grigore Petrenco, consideră că refuzul lui Plahotniuc "de a fi temporar politician public a fost influenţat şi de valul de proteste civile".

"Şi-a jucat rolul, la sigur, şi aflarea noastră permanentă lîngă casa lui, care a atras atenţia faţă de persoana lui şi rolul pe care îl are în ierarhia mafiot-coruptă a puterii. Trebuia de urgenţă să plece în umbră şi să apară mai puţin în public", este convins politicianul.

În opinia lui Petrenco decizia acestui businessman de a renunţa la mandat se aseamănă cu o acţiune primitivă de PR.

"În mare parte, ce contează dacă va fi Plahotniuc în Parlament sau nu? Ce se va schimba? Tarifele se vor micşora? Va fi mai puţină corupţie? Procuratura va înceta a mai fi instituţia lui de buzunar? Vor înceta a mai funcţiona schemele frauduloase de la întreprinderile de stat? Poate se va întoarce miliardul în ţară? Nu! Totul va rămîne cum este. Deoarece poţi să "păpuşăreşti" şi în afara Parlamentului. Nu-i neapărat să stai printre marionete. Păpuşarul, pur şi simplu, din nou s-a ascuns", consideră fostul deputat al Parlamentului din partea PCRM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?