X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Mandatele consilierilor municipali din Chișinău au fost validate

28 iul. 2015,, 10:59   Capitala
2459 2

Mandatele consilierilor municipali din Chișinău au fost validate
Foto : basarabia.md

47 de consilieri municipali din cei 51 aleși în urma alegerilor locale din 14 iunie curent și-au primit astăzi mandatele. Acestea au fost înmînate de președintele CEC, Iurie Ciocan, în cadrul ședinței de constituire a Consiliul Municipal Chișinău, informează NOI.md.

Ședința a fost prezidată de consilierul din partea Partidului Popular European Oazu Nantoi, în calitate de cel mai în vîrstă ales local. „Ne dorim o activitate productivă în CMC. Mie, ca unui inginer, nu-mi plac spectacolele, sper că aici vom avea o atmosferă mai lucrativă”, a declarat Oazu Nantoi la începutul ședinței.

Cu un mesaj de a felicitare a venit și președintele CEC, Iurie Ciocan. „Pentru mine un lucru este cert la iarnă nu veți avea nevoie de încălzire în sală, pentru că discuțiile vor fi fierbinți. Tot ce veți face trebuie să fie în folosul alegătorilor și în interesul populației, acestea sînt năzuințele noastre. Eu, în calitate de alegător, aștept să fie soluționate problemele Chișinăului. Văr urăm un bun început”, a menționat Ciocan.

În legătură cu faptul că Zinaida Greceanîi, Serafim Urechean și Monica Babuc au renunțat la mandatele de consilieri, locurile acestora au fost ocupate de membrii supleanți pe listele PSRM, PLDM și PD.

Potrivit rezultatelor scrutinului din 14 iunie, PSRM a obţinut 19 mandate. Urmează Partidul Liberal, cu 17 locuri. Partidul Popular European din Moldova cu şase reprezentanţi în CMC. Formaţiunea "Partidul Nostru" va avea trei consilieri. Tot trei mandate a obţinut şi PCRM. PLDM va fi reprezentat de doi consilieri, iar PD are un singur ales.

Tot în cadrul ședinței de astăzi a fost validat și mandatul de primar general al lui Dorin Chirtoacă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?