X 
Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4016

Patru businessmeni au fost acuzați de spălare de bani (VIDEO)

16 iul. 2015,, 16:15   Societate
3983 3
Обвинение в отмывании денег предъявлено четверым бизнесменам
Foto: noi.md
Organele de drept au solicitat instanțelor de judecată plasarea în arest pe 30 de zile a patru businessmeni, reținuți miercuri, 15 iulie, pe faptul fraudei cu credite la Banca de Economii, relatează NOI.md.

Conducătorii companiilor comerciale rezidente ale RM, Caravita CO SRL și Business Estate Investment, Ion Rusu, Vladimir Rusu, Igor Cijov și Tatiana Roșioru au fost acuzați de spălare de bani. Organele anticorupție au apelat la judecată cu solicitarea de a stabili pentru cei patru măsura de reprimare sub formă de plasare în arest pe treizeci de zile. Inculpații au fost reținuți de organele anticorupție din Moldova miercuri, 15 iulie, fiind suspectați de complicitate în scheme de spălare a banilor, obținute drept credit de la Banca de Economii.

După cum au comunicat în cadrul unei conferințe de presă șeful Direcţiei urmărire penală a Centrul Național Anticorupție, Bogdan Zumbreanu, și procurorul Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor, ancheta a descoperit deja două scheme care confirmă participarea administrației Companiei Caravita CO SRL și Business Estate Investment la fraudele financiare.

Este vorba despre creditele obținute de la Banca de Economii în iunie și septembrie 2014. Compania Caravita CO SRL a obținut 22 de milioane de lei, iar Business Estate Investment – circa 30 de milioane de lei. Una dintre schemele de spălare a mijloacelor bănești investigată de angajații organelor de drept moldovenești este legată de bănci străine, inclusiv din Lituania.



În afară de aceasta, în cadrul descinderilor efectuate miercuri în oficiile unui șir de agenți economici, angajații organelor de drept au depistat ștampilele care au fost folosite la perfectarea tranzacțiilor bănești, prin care banii obținuți de la Banca de Economii au fost transferați în străinătate, precum și cheile de acces la conturile bancare din băncile străine care, potrivit informațiilor oferite de anchetă, au fost folosite în schemele criminale.

În unul dintre oficii angajații serviciilor anticorupție au depistat și confiscat un set de documente similar celor anexate deja la materialele investigației. Pe marginea acestui fapt va fi efectuată o verificare suplimentară, însă organele de drept presupun că pachetul confiscat a fost colectat pînă în momentul în care ancheta a considerat anume aceste documente drept aferente activității criminale.

Reprezentanții organelor de drept au refuzat să comenteze orice informație ce ține de legătura persoanelor acuzate și agenților economici implicați în schemele criminale cu liderul PLDM, Vlad Filat.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?