X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Ce pedeapsă vor primi inspectorii vamali vizați în dosarul de corupție de la aeroport

3 apr. 12:45   Politică
3054 0

Trei inspectori vamali de pe Aeroportul Internațional Chișinău, care au fost reținuți pe 1 aprilie într-un dosar de corupție, au fost citați la Judecătoria Centru, sediul Ciocana, pentru audieri.

Procurorii solicită 30 de zile de arest. Primul în fața instanței a fost adus Constantin Brașovschi, fiului fostului deputat PDM, Gheorghe Brașovschi.

Acesta a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliștilor, în schimb, avocatul său a declarat ca el pledează nevinovat. Tot aici, au fost aduși și alți doi inspectori vamali. Aceștia, la fel, au refuzat să discute cu presa.

Procurorul de caz susține ca este necesar ca cei trei să se afle în arest preventiv, pentru a nu pereclita desfășurarea anchetei, transmite Moldova1.

„Sunt probe suficiente și riscuri care justifică solicitarea aplicării măsurii preventive. Riscul ca să influențeze buna desfășurare asupra urmăririi penale. Ținând cont că urmărirea penală este la fază inițială, ar putea influența martorii”, a relatat procurorul Simion Caraja.


„Considerăm că urmărirea penală poate fi desfășurată prin cercetarea acestor persoane la libertate și acest fapt nu va periclita aflarea adevărului în cadrul acestei cauze penale”, a declarat avocatul Mihail Mișcoi.

Precizăm că în acest dosar au statut de învinuiți și fiica deputatei PAS, Victoria Cazacu și fiul deputatului socialist Radu Mudreac. Ambii sunt cercetați în libertate, alături de încă doi inspectori vamali. Potrivit acuzatorilor, toți pledează nevinovați.

Între timp, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate Victoria Cazacu, a cărei fiică este printre figuranții în dosarul de la Aeroport a fost exlcusă din formațiune. Decizia a fost luată de Biroul Național politic al PAS. Într-un comunicat de presă, Cazacu este îndemnată, repetat, să renunțe la mandatul de legislator. Vă reamintesc, luni, fiica parlamentarei, care este inspector vamal, a fost reținută și este bănuită că ar fi perceput bani de la pasageri pentru a le permite să treacă frontiera fără a declara bunurile.

Reamintim că astăzi ofițerii CNA și procurorii mun. Chișinău efectuat percheziții la Aeroportul Internațional Chișinău într-un dosar de corupție în care sînt implicați mai mulți inspectori vamali și persoane fizice.

Este vorba despre o schemă infracțională manifestată prin pretinderea sistematică a mijloacelor financiare de la pasageri pentru facilitarea introducerii sau scoaterii ilegale din țară a diferitor bunuri.

3
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?