Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Deputat PLDM despre declarațiile lui Ghimpu: În curînd lucrurile se vor limpezi

8 iul. 2015,, 13:22   Politică
6181 3

Deputat PLDM despre declarațiile lui Ghimpu: În curînd lucrurile se vor limpezi
Foto: unimedia.info

Mihai Ghimpu este deocamdată indecis în privința participării la formarea coaliției de guvernare, întrucît așteaptă validarea rezultatelor alegerilor din Chișinău. Opinia aparține deputatului liberal-democrat Tudor Deliu și a fost exprimată pentru NOI.md. Acesta se arată convins că situația din jurul negocierilor se va clarifica în scurt timp.

„Nu este o problemă la mijloc, mi se pare că domnul Ghimpu nu vrea acum să decidă ceva pînă cînd nu va ști hotărîrea instanței privind validarea rezultatelor alegerilor, în opinia mea. În al doilea rînd, nu pot să spun cu certitudine cînd s-au întîlnit și despre ce au discutat liderii, deoarece ei discută între ei. Alta e că pînă acum nu au fost formate echipele de negociatori. Dacă liderii se înțelegeau, erau formate deja echipele și se discuta nemijlocit asupra acordului, asupra partajării funcțiilor guvernamentale”, a precizat Deliu.

În ceea ce privește sugestia făcută de Mihai Ghimpu, precum că PL nu se va așeza la masa de negocieri, dacă omul de afaceri Ilan Șor nu va fi arestat, deputatul a precizat următoarele: „Partidele politice nu sînt instanțe de judecată, care să condamne oameni”.

„Cum pot să impui asemenea condiții - «dacă Șor nu e arestat, nu participăm»? Ce avem noi cu asta? Există statul de drept și separarea puterilor în stat. Ultima aberație pe care am auzit-o este deja ieșită din comun – că vor să-l facă pe Șor președinte”, a adăugat Deliu.

Liberal-democratul a respins și acuzațiile conform cărora Ilan Șor ar fi ajuns primar de Orhei cu acoperirea politică a partidelor de la guvernare. „Adică cum, noi nu am vrut să-l susținem pe candidatul nostru care a fost patru ani de zile primar în Orhei, un băiat tînăr și cu perspectivă? Sînt niște aberații, după părerea mea”, a menționat parlamentarul.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?