X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Liderul PCRM insistă asupra formării guvernului salvării naţionale

7 iul. 2015,, 16:17   Politică
3616 3
Лидер ПКРМ настаивает на создании правительства национального согласия
Foto: nm.md
Preşedintele Partidului Comuniştilor (PCRM), Vladimir Voronin, insistă asupra formării guvernului salvării naţionale cu participarea tuturor forţelor politice reprezentate în Parlament. Politicianul și-a exprimat poziția luni, în cadrul întrevederii cu şeful Delegaţiei Uniunii Europene în Republica Moldova, Pirkka Tapiola, relatează agenţia "Infotag" cu referire la site-ul PCRM.

"PCRM pledează pentru consultări largi cu participarea tuturor fracţiunilor parlamentare în vederea elaborării unor principii comune de formare a unui guvern al salvării naţionale, format din persoane competente, neangajate politic, care ar purcede neîntîrziat la realizarea unui plan naţional de depăşire a crizei din Republica Moldova", a subliniat Voronin.

Conform comunicatului, interlocutorii au căzut de acord că "Republica Moldova traversează actualmente o criză politică profundă, care are drept consecinţă instabilitatea economică şi socială şi dezamăgirea cetăţenilor în capacitatea guvernării de a modera şi schimba lucrurile spre bine". Vorbind despre rezultatele alegerilor locale, Voronin a menţionat că "Partidul Comuniştilor respectă alegerea cetăţenilor".

"Noi vom ține cont de activitatea noastră din configuraţia reală creată după scrutinul din 14 iunie 2015, fiind deschişi către o cooperare la nivel local cu toate formaţiunile politice care au obţinut încrederea alegătorilor, fiind pus la bază un singur interes – realizarea unor programe concrete de interes pentru cetăţeni", a declarat Voronin.

Discutînd situaţia din sectorul financiar-bancar, liderul comuniştilor a declarat că "sînt necesare soluţii pentru reglementarea crizei în domeniu, inclusiv în sectorul bancar".

"Naţionalizarea Băncii de Economii despre care se vorbeşte tot mai frecvent în mass-media nu este calea cea mai reuşită şi poate provoca o neîncredere a cetăţenilor în întregime în sistemul bancar din Republica Moldova. Singura soluţie durabilă ar fi restructurarea datoriilor băncii şi organizarea unui control riguros din partea statului asupra tranzacţiilor băncii", consideră Voronin.

Liderul comuniştilor a criticat manifestaţia şi marşul în favoarea unirii Moldovei cu România, desfăşurate la Chişinău pe 5 iulie.

"Această manifestaţie este o provocare conştientă a forţelor distructive, care doresc lichidarea Republicii Moldova în calitate de subiect al dreptului internaţional, ca stat suveran şi independent, membru al ONU şi altor organisme internaţionale şi regionale. Autorităţile Republicii Moldova, persoanele oficiale din conducerea ţării nu au reacţionat în niciun fel la această provocare deschisă, care cade clar sub incidenţa Codului penal pentru încălcarea Constituţiei Republicii Moldova şi a legislaţiei în vigoare", a declarat Voronin.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?