Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Mihai Ghimpu, delegat de PL să participe la negocierile pentru formarea alianţei proeuropene

1 iul. 2015,, 12:15   Politică
3812 13
Постоянное Бюро ЛП делегировало Михая Гимпу на переговоры по созданию альянса
Foto: moldnews.md
Biroul permanent central al Partidului Liberal (PL) l-a delegat pe preşedintele formaţiunii, Mihai Ghimpu, să participe la negocierile cu Partidul Liberal Democrat (PLDM) şi Partidul Democrat (PDM) privind formarea coaliţiei de guvernare. Anunţul a fost făcut de Mihai Ghimpu ieri, 30 iunie, după şedinţa biroului, relatează Infotag.

Politicianul a spus că pentru formarea majorităţii colegii din PLDM şi PDM trebuie să întrunească o serie de condiţii, printre care partajarea portofoliilor de ministru pe principiul politic, încetarea dialogului cu alte fracţiuni (PSRM şi PCRM - "I"), precum şi alegerea unui procuror general independent din statele Uniunii Europene.

Potrivit liderului liberalilor, primul pas în negocieri va deveni atingerea acordului privind structura noului guvern, funcţional, după care părţile vor putea începe discutarea candidaturilor pentru miniştri.

"Noi sîntem pentru reforme, care sînt imposibile fără partenerii externi. Sîntem gata să începem negocierile de formare a alianţei, dar aceasta trebuie să fie pentru cetăţeni. Fiecare partid va primi funcţii conform numărului de mandate în Parlament. Nu este loc pentru filozofie. Trebuie să fim oneşti şi responsabili, doar astfel ţara are viitor", consideră el.

Ghimpu a spus că şedinţa celor trei partide poate avea loc deja miercuri, cu prezenţa obligatorie a reprezentanţilor presei.

"Sîntem de părere că ţara are nevoie de un procuror independent, sprijinit de partenerii europeni. În ţară s-au furat miliarde, dar nimeni nu a fost pedepsit, şi asta nu este corect", a spus Ghimpu, menţionînd că, în cazul în care se va ajunge la un acord, va desemna în funcţii de stat doar membri ai PL "care au trecut prin şcoala de partid".

Întrebat de jurnalişti despre propunerea liderului PCRM, Vladimir Voronin, de a forma o coaliţie largă, liberalul a spus că nu are ce discuta cu PCRM sau cu PSRM.

"Foştii mei colegi, PLDM şi PDM, trebuie să spună clar, discută şi cu noi, şi cu PCRM sau numai cu noi. Aşa, şi cu noi şi cu ei, şi unde va fi mai bine – nu merge", consideră Ghimpu.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?