X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Ce concluzii a tras Diacov după căderea năucitoare a Partidului Democrat al lui Plahotniuc

9 feb. 06:15   Politică
3054 1

În politică, orice greșeală este costisitoare pentru orice partid. Această opinie a fost exprimată de fostul lider și deputat PDM, Dimitri Diacov, în cadrul emisiunii "По фактам", difuzată în direct, atunci cînd a fost întrebat ce concluzii a tras după căderea răsunătoare a liderului de facto al Partidului Democrat, Vladimir Plahotniuc.

Potrivit lui, este necesar să se facă tot posibilul pentru a păstra partidul și a-l curăța de elementele greșite și ideile proaste și să nu se facă un joc dublu, relatează Noi.md.

"Formațiunea politică a avut un program clar și a avut o poziție clară pe spectrul politic și trebuie să te ții de aceste reguli. Atunci cînd încerci să prezinți publicului că noi respectăm, dar în timpul liber faci alte lucruri, bineînțeles că mai devreme sau mai tîrziu există un astfel de joc dublu. În politică, orice greșeală este costisitoare, pentru orice partid. Și, din păcate, există multe astfel de exemple în Moldova. Uitați-vă cîte partide au fost și cum pleacă, unul după altul. Odată cu partidul, pleacă și tradițiile - atît cele bune, cît și cele rele. Trebuie să facem tot posibilul pentru a păstra partidul și a-l curăța de elementele greșite și de ideile negative", a spus Diacov, precizînd că la acel moment partidul mai putea fi păstrat, dar nimeni nu s-a gîndit la asta atunci.

Întrebat de prezentatoare de ce în timpul guvernării oligarhice a lui Vlad Plahotniuc, partenerii occidentali au închis ochii la ceea ce se întîmpla în țară: alegeri scandaloase, furtul miliardului, statul capturat, Diacov a spus că se așteptau la mai mult și că doreau să mențină relații bune cu toată lumea. Potrivit lui, responsabilitatea pentru tot ceea ce se întîmplă în politica moldovenească aparține autorităților, nu partenerilor străini.

"Nu doar partenerii occidentali, dar și restul partenerilor speră mereu că va fi mai bine, ei nu au contacte cu alte partide, sînt legați de unul singur. Nu știu cum este astăzi, dar în prezența noastră în discuții private au vorbit, iar în public au evitat aceste aspecte tranșante - aceasta este o abordare pur diplomatică. Nu vorbim doar de Plahotniuc, aici povestea se repetă cu partidul de guvernămînt. Nu știm dacă discuțiile individuale sînt sincere sau nu. Cred că se discută astfel de momente acute și cu ambasadorii, doar că ambasadorii ies din cabinet și preferă să simuleze că totul este frumos. Dar nu este vina ambasadorilor, ci a noastră. Noi trăim pe acest pămînt. Un ambasador vine pentru 4 ani, de ce să își ruineze cariera din cauza unui ministru nepriceput? Trebuie să fim realiști, trebuie să înțelegem ce facem, luăm aceste sau acele decizii care influențează viața oamenilor, atmosfera din societate și, mai devreme sau mai tîrziu, dacă această atmosferă nu corespunde ideilor general acceptate – societatea explodează".

2
0
0
2
20

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?