X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Candu: Ceea ce se întîmplă la Bălți este foarte periculos

26 mai. 2015,, 18:35   Politică
9230 22

Candu: Ceea ce se întîmplă la Bălți este foarte periculos
Foto: timpul.md

Consilierii municipali din Bălți care au decis organizarea unui referendum consultativ privind autonomia locală, precum și persoanele care îi ghidează pe primii trebuie trași la răspundere, conform legii. De această părere este președintele Parlamentului, Andrian Candu, care a cerut astăzi Procuraturii Generale și SIS-ului să ia măsurile care se impun, notează NOI.md.

„Acest referendum este o decizie ilegală. Solicit Cancelariei de Stat și instituțiilor responsabile să atace decizia respectivă potrivit legii, în așa fel încît să fie anulată. Mă adresez Procuraturii și către toate instituțiile menite să apere securitatea țării, să intervină categoric de data asta, pentru a contracara astfel de manifestări. Toți ce se întîmplă în acest consiliu de la Băîlți este foarte periculos, este în extremă”, a declarat Candu.

Spicherul parlamentului a ținut să precizeze că în ultimul timp „Moldova este sfîșiată de jocurile și interesele mai multor actori internaționali”, dar n-a precizat dacă în spatele acestei acțiuni ar putea sta forțe externe.

Precizăm că referendumul consultativ de la Bălți ar urma să se desfășoare pe 1 noiembrie 2015. Locuitorii municipiului ar urma să răspunsă la întrebarea: „Sînteţi de acord cu extinderea atribuţiilor autonomiei locale a municipiului Bălţi în componenţa Republicii Moldova?”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?