X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Andrian Candu a anulat întîlnirea cu jurnaliştii pentru discutarea raportului Kroll

5 mai. 2015,, 16:35   Politică
3196 3
Канду отменил встречу с общественниками и СМИ по поводу отчета KROLL
Foto: noi.md
Întîlnirea preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, cu reprezentanţii societăţii civile şi jurnaliştii pentru discutarea raportului preventiv al companiei Kroll cu privire la furtul banilor de la Banca de Economii, Banca Socială şi Unibank, preconizată pentru 13.00, a fost anulată.

Potrivit agenţiei "Infotag", Serviciul de presă al Legislativului, care a anunţat despre anularea şedinţei, a menţionat că spicherul va discuta pe această temă cu jurnaliştii, posibil, după şedinţa Biroului permanent al Parlamentului, amînată pentru miercuri.

Ieri seara tîrziu Candu, pe neaşteptate, a plasat raportul pe blogul său.

"Am decis să public raportul Kroll şi îmi asum responsabilitatea pentru această acţiune. O fac deschis, fără să mă ascund după surse anonime. Dezbaterea pe această temă capătă accente false", a scris Candu.

Documentul este în limba engleză şi conţine 84 de pagini. Are doar 33 de copii şi pe fiecare copie este indicat numele şi funcţia persoanei căreia îi este destinată.

Conform raportului, în perioada 17 august – 30 noiembrie 2014, Unibank, Banca Socială şi Banca de Economii "au fost ţinta schimbării acţionarilor, ceea ce ulterior a dus la transmiterea proprietăţii băncilor unor persoane fizice".

Potrivit datelor Kroll, "fiecare dintre cele trei bănci a desfăşurat tranzacţii nefondate, ceea ce a dus la înrăutăţirea considerabilă a balanţei lor şi le-a făcut neviabile".

"Aceasta vorbeşte despre eforturi coordonate cu scopul de a tăinui adevărata natură a tranzacţiilor şi beneficiarilor", se menționează în raport.

Autorii acestuia afirmă că cunoscutul antreprenor Ilan Shor şi asociaţii săi "sînt profund implicaţi în schema de înstrăinare a banilor din cele trei bănci". Practic toate companiile menţionate în raport fac parte din Shor Grup.

În document se subliniază că documentul este strict confidenţial şi poate fi făcut public doar cu acordul prealabil al agenţiei. Săptămîna trecută Candu afirma că Kroll nu a permis publicarea raportului pentru "a nu dăuna anchetei".
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?