X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Dodon: Publicarea raportului „Kroll” este un act de disperare

5 mai. 2015,, 11:30   Politică
4587 5

Dodon: Publicarea raportului „Kroll” este un act de disperare
Foto: noi.md

Publicarea raportului realizat de compania „Kroll”, cu cîteva zile înainte ca acesta să intre în posesia opoziției și societății civile, este mai degrabă un act de disperare, decît de curaj politic. De această părere este liderul PSRM, Igor Dodon, care afirmă că „presiunile societății au impus oligarhii să jertfească măcar ceva”, notează NOI.md.

Potrivit socialistului, datele raportului confirmă o dată în plus că jaful de la cele trei bănci nu ar fi fost posibil fără acceptul partidelor de la guvernare.

„Oare instituțiile abilitate și guvernanții nu știau? Aveau nevoie de un raport costisitor? În fruntea principalelor instituții de stat care trebuiau sa împiedice jaful de miliarde au fost și sînt în continuare oamenii PLDM, PD și PL (Ministerul Finanțelor, Procuratura Generală, Centrul Național Anticorupție, Ministerul Economiei, Banca Națională). Credeți că conducătorii acestor partide nu au fost informați de subalternii lor despre ceea ce se întîmplă în bănci? Credeți că Șor putea face așa jaf de proporții fără a fi tutelat de Filat, Plahotniuc și Ghimpu?”, se întreabă Dodon într-un comentariu pe o rețea de socializare.

Totodată, politicianul sugerează că publicarea raportului realizat de „Kroll” ar fi un spectacol regizat de forțe cointeresate, care nu va da niciun rezultat. „Să nu asistam împreună la un show bine regizat, prin care să se dea drumul la aburi din cazan și să urmeze doar schimbarea unor demnitari din fruntea Guvernului”, a adăugat Dodon.

Precizăm că spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a făcut public ieri seara raportul companiei de audit „Kroll” pe pagina sa web. Candu a precizat că a decis din proprie inițiativă să facă publică informația, întrucît „opinia publică trebuie să aibă acces la acest document, plătit din banii cetăţenilor, să-l analizeze şi să înţeleagă mai bine ce s-a întîmplat în ultimii ani la BEM”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?