X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Lituania şi Suedia vor sprijini Moldova pe calea reformelor şi integrării europene

5 mai. 2015,, 09:20   Politică
2972 1
Литва и Швеция поддержат Молдову на пути Евроинтеграции
Foto: ipn.md
Lituania şi Suedia vor sprijini în continuare Moldova în realizarea reformelor în toate domeniile, în special în combaterea corupţiei şi în procesul de integrare europeană. Aceste asigurări au fost date luni, în cadrul unui briefing, la Chişinău, de către miniştrii Afacerilor Externe ai Lituaniei şi Suediei, Linas Linkevicius şi Margot Wallstrom, informează agenţia "Infotag",

Potrivit lor, ei au sosit la Chişinău la invitaţia omologului lor moldovean, Natalia Gherman, pentru a discuta pregătirile pentru summitul Parteneriatului Estic, care va avea loc pe 21-22 mai la Riga.

Natalia Gherman a relatat că la întrevedere s-au discutat reformele din Moldova, realizate cu sprijinul Suediei, precum şi succesele pe calea integrării europene şi problematica transnistreană.

Ministrul Afacerilor Externe al Suediei, Margot Wallstrom, a spus că apropierea Moldovei de UE deschide oportunităţi pentru îmbunătăţirea nivelului de trai din ţară.

Ea speră că "autorităţile moldovene vor reuşi să realizeze reformele din justiţie şi să rezolve cea mai importantă problemă – combaterea corupţiei, precum şi să reformeze sectorul bancar".

"Noi sîntem gata pentru cooperare şi acordarea sprijinului necesar, pentru ca Moldova să atingă scopurile propuse", a spus Margot Wallstrom.

Ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, Linas Linkevicius, a menţionat că "procesul de integrare este unul destul de dificil, dar conducerea Moldovei este în stare să realizeze reformele şi să obţină rezultatul scontat".

Potrivit lui, "societatea trebuie să cunoască cauzele desfăşurării reformelor şi cerinţele UE".

"Lituania este gata să ajute Moldova în ceea ce priveşte integrarea în familia europeană. Republica Moldova are toate şansele pentru aceasta", a spus ministrul.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?