X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504

În băncile din Moldova s-a înrăutățit calitatea portofoliului de credite

25 apr. 2015,, 15:00   Economie
3387 0

Foto: gandul.info

În băncile din Republica Moldova s-a înrăutățit calitatea portofoliului de credite, se menționează în analiza sistemului bancar al Moldovei prezentată de expertul economic al Centrului Analitic Independent „Expert-Grup” Alexandru Fală, informează NOI.md.

Expertul a subliniat că tendința de deteriorare a calității portofoliului de credite a fost reluată din decembrie 2014. Potrivit lui Alexandru Fală, înrăutățirea portofoliului de credite este caracteristică pentru întregul sector bancar al țării. Deși această evoluție este mai acută la cele trei bănci problematice: „Banca de Economii”, „Banca Socială” și „Unibank”, și în restul sectorului bancar se atestă creșterea sumei calculate pentru pierderi la active și angajamente condiționale. Astfel, în februarie 2015, suma calculată pentru pierderi la active și angajamente condiționale s-a redus cu 19,8% față de anul precedent pentru întregul sector bancar, iar dacă excludem cele trei bănci problematice scăderea a fost de 6,3%, comparativ cu anul precedent.

Alexandru Fală a subliniat că înrăutățirea calității împrumuturilor trebuie asociată cu agravarea situației economice, fapt ce face mai dificilă rambursarea creditelor, dar și de înăsprirea politicii monetare, care duce la restricționarea activității de creditare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?