Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Producătorii agricoli acuză MAI de presiuni (VIDEO)

15 apr. 2015,, 16:15   Societate
4879 2
Сельхозпроизводители обвиняют МВД в давлении
Foto: noi.md
Producătorii agricoli din Republica Moldova, care au început a doua etapă de proteste din acest an, blocînd traseele auto, acuză Ministerul Afacerilor Interne de presiuni și intimidări la adresa țăranilor, informează NOI.md. Angajații poliției care asigură securitatea în timpul acțiunilor de protest resping aceste acuzații, afirmînd că acționează în limitele legii.

Acțiunile de protest au demarat concomitent în toată țara miercuri, 15 aprilie. Agricultorii au blocat timp de o oră traseele auto de importanță națională. Organizatorii au anunțat despre desfășurarea acțiunilor de protest și ora începerii din timp , menționînd că în cazul în care revendicările lor nu vor fi satisfăcute, vor desfășura „a treia etapă” – scoaterea tehnicii agricole în central Chișinăului.

Președintele Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli „UniAgroProtect”, Alexandru Slusari, care a condus acțiunea de protest lîngă satul Țînțăreni, a comunicat că din momentul anunțării datei organizării acțiunilor de protest, angajații MAI au desfășurat o campanie de amploare de presiuni asupra agricultorilor, pentru a-i împiedica să participe la manifestațiile preconizate.

„Acum știu pentru ce la noi există MAI. Au prins deja toți infractorii și hoții și acum, la indicația conducerii, intimidează țăranii”, a declarat Slusari. Potrivit activistului, în unele localități polițiștii nu doar că i-au amenințat pe fermieri cu sancțiuni și chiar dosare penale, ci și au încercat să-i impună să semneze niște acte cu privire la renunțarea de a participa la acțiunile de protest.

Angajații poliției care au asigurat securitatea în timpul acțiunilor de protest resping aceste acuzații. Potrivit reprezentanților organelor de drept, polițiștii au avut un comportament corect și într-adevăr au întreprins toate măsurile pentru a asigura securitatea și a redirecționa fluxul de transport de pe traseele blocate. Șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi, căpitanul Chiril Panța, a declarat că polițiștii nu au exercitat niciun fel de presiuni asupra țăranilor.

„Acționînd în limitele legii, poliția într-adevăr a atenționat din timp organizatorii protestelor despre eventuale încălcări ale legii și le-a recomandat să evite asemenea situații. După încheierea acțiunilor de protest, care, după cum vedeți, decurg destul de pașnic, va fi desfășurată o anchetă, iar în cazul depistării unor abateri, persoanele vinovate vor fi trase la răspundere în conformitate cu legislația în vigoare”, a menționat șeful adjunct al Inspectoratului de Poliție Anenii Noi. Chiril Panța a refuzat să spună dacă el personal susține revendicările agricultorilor în calitate de cetățean și localnic. „Da, sînt cetățean, dar acum sînt polițist la datorie și nu pot răspunde la această întrebare”, a spus Chiril Panța.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?