Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Slusari: Nu sîntem convinși că vom putea menține situația sub control (VIDEO)

8 apr. 2015,, 18:05   Societate
6523 7
Слусарь: Мы не уверены, что сможем удержать ситуацию под контролем (ВИДЕО)
Foto: noi.md
Liderii Asociației Producătorilor Agricoli care au luat cuvîntul în cadrul unei conferințe de presă susținută miercuri, 8 aprilie, au anunțat decizia de a relua de la 15 aprilie acțiunile de protest, relatează NOI.md. Ei susțin că Guvernul Moldovei nu a îndeplinit nici o cerere înaintată de agricultori în cadrul primului val de proteste, susținut la sfîrșitul lunii martie. Cea de-a doua etapă a protestelor se preconizează să înceapă prin blocarea autostrăzilor din republică.

„În cazul în care iarăși nimeni nu ne va auzi, vom recurge la a treia etapă – vom veni în centrul Chișinăului cu tehnica și corturile, a declarat președintele Uniunii Republicane a Asociațiilor Producătorilor Agricoli „Uniagroprotect”, Alexandru Slusari. „Și noi nu sîntem convinși că în acest caz vom reuși să menținem situația sub control”, a specificat președintele Uniunii.

În opinia liderilor producătorilor agricoli, timp de zece zile, care s-au scurs de la încheierea primului val al acțiunilor de protest – la 27 martie, conducerea Moldovei a făcut doar trei lucruri. Guvernul a aprobat în mod urgent proiectul bugetului de stat, potrivit căruia fermierii au rămas cu aceeași sumă neînțeleasă și insuficientă a subvențiilor în valoare de 610 milioane de lei; TVA-ul pentru producătorii de carne a fost majorat de la 8 pînă la 20 la sută, ceea ce a fost „o surpriză neplăcută”; la intrarea în Piața Marii Adunări Naționale sînt instalate indicatoare ce interzic trecerea tractoarelor.

„În anul curent ramura are nevoie de două miliarde de lei. Suma minima care ar putea fi suficientă este de 1,2 miliarde, a menționat ex-ministrul agriculturii Valeriu Cosarciuc. Noi sîntem cetățeni ai acestei țări, partea majoră a populației ei, noi dispunem de drepturi și cerem să fim respectați”.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?