Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Andrian Candu se va întruni săptămîna viitoare cu omologul său transnistrean, Mihail Burla

2 apr. 2015,, 08:45   Politică
3156 3

Foto: noi.md

Preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, planifică să se întrunească săptămîna viitoare cu preşedintele Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, Mihail Burla. Anunţul a fost făcut miercuri, în cadrul întrevederii de la Chişinău cu consilierii comitetului pentru Afaceri Externe al Camerei Reprezentanţilor din SUA, Scott Cullinane şi Naz Durakoglu.

Potrivit agenţiei "Infotag", care face referire la Serviciul de presă al Parlamentului, Candu a spus că îşi doreşte un "dialog permanent şi constructiv cu autorităţile din regiune pentru a găsi soluţii viabile în interesul tuturor cetăţenilor Republicii Moldova".

Părţile au discutat situaţia politică din ţară, evoluţiile social-economice, priorităţile legislative şi situaţia din regiune.

Candu a reiterat fermitatea autorităţilor Republicii Moldova de a urma cursul european şi implementarea prevederilor Acordului de asociere şi de liber schimb. El a subliniat că trebuie accelerat ritmul de implementare a reformelor pentru a atinge nivelul de trai aşteptat de către cetăţeni şi partenerii de dezvoltare.

Spicherul a solicitat sprijinul SUA pentru implementarea cu succes a programului reformelor pe care Moldova s-a obligat să le realizeze pentru apropierea de UE.

Printre principalele provocări Candu a enunţat criza din sectorul financiar-bancar.

"În funcţie de rezultatele investigaţiilor internaţionale, vom decide cum să modificăm legislaţia pentru a evita pe viitor situaţii asemănătoare", a spus deputatul.

Parlamentarul a exprimat interesul Moldovei de a fi inclusă ca ţară beneficiară a Programului Compact II din partea Corporaţiei "Provocările Mileniului".

Spicherul a menţionat bunele relaţii de cooperare dintre Parlamentul Republicii Moldova şi Congresul SUA, mulţumind autorităţilor americane pentru sprijinul acordat cetăţenilor moldoveni. În ultimii 22 de ani, Republica Moldova a beneficiat din partea SUA de asistenţă financiară în valoare totală de circa $1,2 miliarde.

Scott Cullinane şi Naz Durakoglu efectuează o vizită în Republica Moldova pentru a se familiariza cu evoluţiile politice şi economice în contextul regional. Subcomitetul pentru Europa şi Eurasia a Camerei Reprezentanţilor din SUA urmează să desfăşoare audieri cu privire la situaţia din Republica Moldova, Ucraina şi Georgia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?