Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Sandu a discutat despre aderarea RMoldova la UE cu Alexander De Croo și un grup de elevi

4 apr. 07:45   Politică
2514 0

Aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană, reformele pe care le realizează țara noastră și cooperarea economică dintre Bruxelles și Chișinău au fost subiectele discutate de președinta Maia Sandu și prim-ministrul Belgiei, Alexander De Croo, care a efectuat o vizită la Chișinău.

Într-o postare pe Facebook, șefa statului a subliniat că Belgia, cu o suprafață comparabilă cu cea a țării noastre, este un bun exemplu a faptului că în Uniunea Europeană toate țările sînt respectate, indiferent de mărime, notează Noi.md cu referire la radiomoldova.

„Ceea ce contează cu adevărat este unitatea și aspirația noastră de a trăi în pace și libertate”, a continuat Maia Sandu.

În contextul vizitei, cei doi oficiali au discutat și cu tineri din mai multe licee din capitală despre viitorul Republicii Moldova în UE.

„Belgia, una dintre cele șase țări fondatoare ale Uniunii, ne susține ferm în aspirația noastră de a face parte din marea familie europeană. De aderarea la UE vor beneficia în primul rînd tinerii, de aceea este crucial ca vocile lor să se facă auzite, ca alegerile făcute azi să se reflecte în viitor, la modelarea Moldovei europene așa cum și-o doresc”, a mai precizat președinta.


Maia Sandu a îndemnat tînăra generație să fie activă, să se implice și să promoveze valorile europene inclusiv la referendumul din această toamnă.

„Integrarea europeană nu este despre politică și partide, integrarea europeană este un proiect de țară, un proiect al tuturor, și este despre cum vor trăi următoarele generații - în pace, într-o țară europeană, democratică, prosperă și sigură”.

Amintim că prim-ministrul Regatului Belgiei, Alexander De Croo, a efectuat pe 3 aprilie o vizită de lucru în Republica Moldova.

5
1
1
1
50

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?