X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Procurorul Diacov, în fruntea acțiunii de prevenire a dependenței de droguri în rîndul elevilor (VIDEO)

1 apr. 2015,, 18:00   Societate
4679 0
Прокурор Дьяков возглавил акцию по профилактике наркозависимости среди школьников (Видео)
Foto: noi.md
Procurorul Chișinăului, Ivan Diacov, consideră că profilaxia dependenței de droguri se face pasiv de organele abilitate, de aceea a decis să conducă o acțiune de informare a elevilor din capitală despre pericolul consumului de droguri și răspîndirea substanțelor psihotrope, informează NOI.md. Ivan Diacov este susținut de Centrul Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor.

„Profilaxiei consumului și răspîndirii drogurilor i se acordă prea puțină atenție. Subdiviziunile specializate ale poliției sînt ocupate cu descoperirea infracțiunilor deja săvîrșite, iar structurile competente ale altor ministere se pare că nu fac față”, a menționat Diacov. Din aceste considerente procurorul capitalei a venit cu inițiativa de a informa elevii despre pericolul consumării și răspîndirii drogurilor și s-a oferit să conducă această acțiune în Chișinău.

Astfel, cînd reușește să găsească timp Ivan Diacov merge la una din instituțiile de învățămînt mediu și le povestește elevilor despre dauna și pericolul drogurilor. Timp de o zi Diacov reușește să viziteze o școală sau două.

Acțiunea lui Ivan Diacov este susținută de Centrul Internațional de Prevenire și Informare în Domeniul Adicțiilor, condus de Mircea Grecu.

Procurorul în tandem cu savantul le dezvăluie elevilor din clasele superioare problemele latente legate de influența drogurilor asupra societății contemporane. Pentru a dezvolta această acțiune Ivan Diacov propune ca la nivel de stat să fie creată o structură care ar uni eforturile tuturor instituțiilor în combaterea răspîndirii și consumului de droguri.




0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?