X 
Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

Focuri de armă, pe segmentul transnistrean al hotarului moldo-ucrainean

1 apr. 2015,, 10:30   Societate
5322 0
На приднестровском участке госграницы с Украиной стреляли
Foto: kgb-pmr.com
Locuitorul Sloboziei P. Ciutileu a fost grav rănit în timp ce traversa hotarul moldo-ucrainean pe segmentul transnistrean, din partea teritoriului Ucrainei, informează serviciul de presă al KGB-ului nerecunoscutei RMN. Incidentul s-a produs marți, 31 martie, în jurul orei 15.20, lîngă satul Novaia Andriașevca. Instituția transnistreană afirmă că în doi locuitori ai Transnistriei a tras focuri de armă „un militar ucrainean care face parte dintr-o structură neidentificată”, informează NOI.md.

În seara zilei de 31 martie, pe site-ul KGB-ului transnistrean a fost publicată următoarea informație: „Pe 31 martie, la ora 15.20, la hotarul dintre Transnistria și Ucraina lîngă satul Novaia Andriașevca, care se află lîngă localitatea Rozalovka (raionul Razdelnianski, Ucraina) s-a produs un incident, în urma căruia a fost grav rănit un cetățean al RMN. S-a stabilit că doi cetățeni transnistreni care se întorceau acasă au încercat să traverseze hotarul în afara punctului de trecere. Un militar ucrainean al unei structuri neidentificate a deschis focul și l-a rănit grav pe locuitorul Sloboziei P. Ciutileu. Acțiunile militarului ucrainean reprezintă o încălcare a actelor legale care reglementează aplicarea armelor de foc în direcția statului limitrof. Comitetul de anchetă al RMN a inițiat un dosar penal pe art. 110 al Codului penal al RMN „vătămare corporală gravă”. Cazul se anchetează”.

Ambasada Ucrainei în Moldova nu a infirmat nici confirmat informația respectivă, invocînd lipsa de informație. Șeful serviciului pentru relații cu mass-media al Administrației Serviciului de Grăniceri din Ucraina, de asemenea, nu a putut infirma sau confirma informația KGB-ului transnistrean, însă a promis să clarifice situația în timpul apropiat.

„Nu cred că este vorba despre un diversant. Oare cei din Transnistria nu au înțeles că la noi e război?”, a declarat pentru NOI.md politologul ucrainean Artem Filipenko, care conduce filiala din Odesa a Institutului Național de Cercetări Strategice de pe lîngă președintele Ucrainei. Potrivit lui Filipenko, marți seara în presă nu a apărut nicio informație cu privire la incidentul de la hotarul moldo-ucrainean.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?