X 
Transnistria stiri: 1424
Eurovision stiri: 508
Preşedintele stiri: 4002

Vinificatorii din Moldova vor beneficia de finanţare în leasing în cadrul filierei vinului

31 mar. 2015,, 17:45   Business
4142 1
Виноделы смогут воспользоваться лизингом в Filiera Vinului
Foto: winemoldova.md
Din mai întreprinderile vinificatoare din Moldova şi companii din ramuri conexe vor putea beneficia în cadrul Programului de restructurare a sectorului vitivinicol (Filiera Vinului) de finanţare în leasing. Astfel, va fi lărgit accesul la finanţare pentru agenţii economici, informează agenţia "Infotag" cu referire la Consiliul economic al Prim-ministrului.

Participanţii Proiectului Filiera Vinului vor putea beneficia nu doar de credite prin intermediul băncilor comerciale eligibile, dar şi să procure în leasing echipamentul vitivinicol şi utilaje de producere.

Avantajele finanţării prin leasing faţă de creditele oferite de băncile comerciale constau, potrivit specialiştilor, în condiţii mai atractive de finanţare. Acestea sînt dobîndă atractivă, perioada de finanţare avantajoasă; flexibilitate în stabilirea graficului de plăţi şi sistem comod de garantare (lipsa necesităţii gajului); procedura de accesare a banilor este considerabil mai simplă şi uşoară; avantaje fiscale: facilităţi fiscale aferente TVA şi scutire de plata taxelor la import.

Pentru solicitanţi se va stabili TVA la cota zero pentru livrarea pe teritoriul ţării a mărfurilor, lucrărilor şi serviciilor. De asemenea, aceştia vor fi scutiţi de taxe vamale la importul mărfurilor şi serviciilor.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?