X 
Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 505

Lazăr: Soluția cea mai bună este să exportăm mai mult și să obținem mai multă valută (VIDEO)

27 ian. 2015,, 15:30   Economie
4263 0
Foto: noi.md
„Pentru exportatori stabilitatea cursului de schimb al monedei naționale este la fel de importantă ca și pentru alți operatori moldoveni”, a menționat președintele Camerei de Comerț și Industrie, fostul ministru al Economiei Valeriu Lazăr, în cadrul conferinței de presă dedicate expoziției „Fabricat în Moldova”, informează NOI.md.

„Pentru antreprenori orice instabilitate este o problemă, deoarece ei își doresc previzibilitate în afaceri. Soluția cea mai bună pentru a îmbunătăți această situație economică instabilă este să exportăm cît mai mult și să obținem cît mai multă valută. CCI propune ca mărfurile moldovenești să fie reprezentate cît mai larg pe piețele internaționale, pentru că există riscuri valutare. Atunci cînd exportul e mai mare, ești mai bine pregătit pentru asemenea situații și chiar poți profita de pe urma lor. În cazul producătorilor noștri nu putem vorbi despre un profit net, deoarece în costul de preț al mărfurilor lor ponderea importului este mare”.

„Expoziția «Fabricat în Moldova» este axată pe dezvoltarea posibilităților de export ale producătorilor moldoveni. Noi dorim să ajutăm întreprinderile autohtone să corespundă standardelor europene de calitate, să aibă strategii moderne de marketing, astfel încît mărcile lor comerciale sau brandurile să devină cunoscute în întreaga lume. Aceasta le va permite să-și sporească exportul și va contribui la stabilizarea economiei și cursului valutar”.



0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?