X 
Transnistria stiri: 1426
Eurovision stiri: 511

Chirtoacă va întinde o mînă de ajutor Guvernului

27 ian. 2015,, 11:15   Societate
4889 4
Foto: gagauzinfo.md
Primarul general al capitalei, Dorin Chirtoacă, a anunțat , în cadrul ședinței săptămînale a serviciilor municipale, că Primăria va aloca bani pentru restabilirea sculpturilor Sălii cu Orgă: „Vrem să dăm o mînă de ajutor Ministerului Culturii, Guvernului, pentru ca acest obiectiv de patrimoniu să fie restabilit. Vom propune cofinanțare Ministerului Culturii, ținînd cont că este un monument de importanță națională și se găsește în preajma Primăriei Chișinău”.

„La momentul actual lucrările sînt stopate din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Dar pe la sfîrșitul lunii martie, cînd timpul de afară ne va permite, vom începe lucrările la exteriorul Sălii”, a precizat directorul Sălii cu Orgă, Larisa Zubcu.

După cum se știe, Guvernul României a oferit un grant în valoare de 1 milion de euro pentru reparația exterioară a Sălii cu Orgă. „Pînă în momentul de față au fost efectuate lucrări de reparație a rețelelor inginerești: căldură, energie, țevi, toate cheltuielile efectuîndu-se din suma de două milioane de lei alocată de Guvernul Republicii Moldova”, a precizat Zubcu.

Pe viitor, potrivit directoarei Sălii cu Orgă, „se preconizează lucrări în interior: în demisol, adică acolo unde se află administrația, în sala de repetiții, apoi în sala de concerte”. Aceste lucrări necesită noi finanțări, de care, din păcate, Sala cu Orgă nu dispune.

Larisa Zubcu susține că „pentru restaurarea sculpturilor care au fost pe clădire cîndva, este nevoie în jur de 8-9 milioane de lei. Cele vechi au fost lichidate și se fac copii noi, ceea ce este foarte costisitor”.

Autorul proiectului de reparație, restaurare și inovare, arhitectul Gicu Bulat a declarat că „a fost făcut un grafic și din data demarării lucrărilor, acestea vor dura un an și jumătate”.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?