Transnistria stiri: 1382
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3997

Liderul popularilor europeni salută constituirea alianței PD-PLDM

26 ian. 2015,, 15:48   Politică
4238 3

Foto : zaiprotiv.info

Preşedintele Partidului Popular European, Joseph Daul, apreciază pozitiv constituirea Alianței Politice pentru o Moldovă Europeană (APME) și angajamentul PLDM și al PD de a-și asuma responsabilitățile guvernamentale. Mesajul se conține într-o declarație politică semnată de Daul, informează NOI.md.

În același timp, oficialul european regretă că „nu toate partidele proeuropene au demonstrat același simț al responsabilității. Decizia Partidului Liberal de a se sustrage de la datoria ce îi revenea nu a lăsat drept alternative decît un guvern minoritar sau alegeri anticipate care ar fi scufundat țara într-o criză politică profundă și condamnat viitorul politic al Republicii Moldova”.

Liderul popularilor europeni a venit cu un îndemn la adresa celor două partide care au format alianța de guvernare, amintindu-le de necesitatea reluării neîntîrziate a reformelor. Totodată, Joseph Daul a precizat că autoritățile de la Chișinău pot conta pe sprijinul Partidului Popular European, precum și pe cel al Europei.

„Deși această situație nu este cea mai confortabilă, de azi înainte ține de noua alianță să instituie un guvern al reformelor, care să răspundă atît așteptărilor cetățenilor moldoveni, cît și celor ale Uniunii Europene. Fac un apel către PLDM și PD să constituie în timpul cel mai scurt posibil un guvern care va ști să îi reunească în cadrul Parlamentului, trecînd peste frontierele partizane, pe toți cei care cred în viitorul european al Moldovei și care doresc să contribuie la succesul țării”, se mai arată în declarația semnată de Daul.

La finele săptămînii trecute, PD și PLDM au format Alianța Politică pentru o Moldovă Europeană (APME), după ce negocierile cu liberalii au eșuat. Acordul de constituire a noii coaliții a fost făcut public astăzi.

Precizăm că Partidul Liberal Democrat din Moldova face parte din familia Partidului Popular European.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?