Transnistria stiri: 1425
Eurovision stiri: 509
Preşedintele stiri: 4002

PL își confirmă disponibilitatea de a coopera cu PLDM şi PDM

26 ian. 2015,, 13:15   Politică
3140 1
Foto: noi.md
Partidul Liberal (PL) și-a confirmat disponibilitatea de a participa la coaliţia de guvernare alături de PLDM şi PDM în baza condiţiilor discutate anterior, cu participarea reprezentanţilor partidelor din Uniunea Europeană. Potrivit agenţiei "Infotag", asemenea decizie a fost luată ieri de Consiliul republican al PL.

Conform comunicatului de presă al PL, este vorba despre trei compromisuri discutate: formarea de către cele trei partide a unei comisii care să facă o propunere în termen de trei luni pentru soluţionarea problemei privind alegerea preşedintelui Republicii Moldova; PLDM va propune candidatul la funcţia de prim-ministru al Republicii Moldova, PDM va propune candidatul la funcţia de preşedinte al Parlamentului, iar Partidului Liberal îi vor reveni ministerele pe care le-a deţinut înainte de a fi exclus din Guvern; procurorul general urmează a fi o persoana non-politică, desemnată în consultare cu Comisia Europeană.

Vineri, 23 ianuarie, PLDM şi PDM au semnat Acordul de constituire a Alianţei Politice pentru Moldova Europeană, deoarece negocierile cu PL, care au durat 50 de zile, nu s-au încheiat cu succes. Totodată, PL, spre deosebire de Partidul Socialiştilor, a declarat că nu pleacă în opoziţie, ci va sprijini proiectele de lege îndreptate spre integrarea europeană a Republicii Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?