X 
Transnistria stiri: 1383
Eurovision stiri: 506

Ghimpu: PLDM, PDM și PCRM realizează proiectul Kremlinului de cucerire a Moldovei fără tancuri

24 ian. 2015,, 15:00   Politică
9261 14
Foto: noi.md
Partidul Liberal consideră că PLDM și PDM, care au creat coaliție și au refuzat să coopereze cu liberalii în favoarea comuniștilor, realizează proiectul Kremlinului și a președintelui Rusiei, Vladimir Putin, de cucerire a Moldovei fără tancuri și de menținere a republicii în sfera de influență a Moscovei. O declarație în acest sens a fost făcută de președintele PL, Mihai Ghimpu. Potrivit lui Ghimpu, prin acțiunile sale PLDM și PDM au susținut politica împotriva integrării Moldovei în UE și NATO, au compromis UE și SUA, care susțineau financiar Moldova.

Liderul PL-ului a menționat că PLDM și PDM au trădat cetățenii care au votat la alegeri pentru partidele proeuropene. „Fiind întrebați despre o posibilă alianță cu PCRM, reprezentanții PLDM și PDM spuneau că așa ceva nu se va întîmpla. Astfel, ei au mințit alegătorii”, a menționat Ghimpu. În opinia politicianului, PLDM și PDM din start nu doreau să creeze alianță cu liberalii, mințind cetățenii și reprezentanții UE că din cauza liberalilor ei sînt nevoiți să guverneze împreună cu comuniștii.

Mihai Ghimpu consideră că PDM și PLDM au mințit Europa și reprezentanții Parlamentului European. Ei au refuzat să accepte desemnarea unui procuror european și reformarea reală a justiției, pentru a nu răspunde pentru furtul banilor de la „Banca de Economii” și a granturilor, care potrivit unor date au fost delapidate în proporție de 60%.

Liderul Pl-ului a calificat acțiunile PLDM-ului și PDM-ului drept provocare la adresa României și nedorința tineretului de a accepta guvernarea comuniștilor. În opinia lui Ghimpu, evenimentele care au loc din anul 2013, cînd PL a fost scindat prin cumpărarea unor deputați și eliminat de la guvernare, reprezintă realizarea proiectului Kremlinului privind lichidarea mișcării de eliberare națională din Moldova, reprezentată de PL.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

La ce etnie vă atribuiți?